Шеф на Ботев (Враца) за треньора: Не мога да му простя, замеси в сканадала и сина ми

Шеф на Ботев (Враца) за треньора: Не мога да му простя, замеси в сканадала и сина ми

Спортният директор на Ботев /Вр/ Валери Цветанов свика днес пресконференция по повод скандала с треньора Бойко Величков, на която бяха допуснати и част от привържениците на отбора. Цветанов обясни в детайли и в хронологичен ред възникването на конфликта между двамата.

„Малко е да се каже, че вчера бях изненадан от това, което Бойко Величков изнесе по медиите. Направо съм потресен. Нищо от казаното не отговаря на истината. Не е тайна, че ние с него сме в обтегнати отношения. Причината затова е свързана с дисциплината в отбора. Всичко започна преди пътуването и мача във Варна със Спартак. След като футболистите ползваха сауната, намерих там куп фасове. Реших нищо да не казвам на Величков, но оставих угарките пред вратата на треньорската стая. Мислех си, че ще вземе мерки. Пътувал съм с автобуса само един път, до Варна, и видях, че хигиената във возилото е много лоша. Преди това от транспортната фирма ме бяха помолили, да връщаме автобуса в изряден вид, защото с него се возят и деца. Казах на треньора, че трябва да контролира възпитаниците си и да ги накара да почистят. Той ме втрещи с думите „Аз да не съм ти чистачка”. Това се случи само между нас двамата, нямаше други в момента. След тази неприятна ситуация, мислех да глобя него и останалите треньори, но в крайна сметка се отказах. Оттук нататък Величков реши, че може да си прави, каквото си поиска”, разясни зародиша на конфликта Цветанов.

„Не мога да му простя, че замества в скандала и сина ми Светослав., който беше готов още през зимата да напусне, за да не ми създава проблеми. Преди срещата в Свищов имаше куп контузени и наказани футболисти. Същия ден Светли имаше изпит в София и веднага след провеждането му го закарах в Свищов, за да е на разположение на треньора. Ако съм искал да го бойкотирам, лесно можех да спра сина ми да не кръстосва страната. Величков знае как може да уязви един човек – като бие по най-милото му”, коментира спортният директор основния довод на Величков за скандала.

„Ръководството бе наясно със ситуацията и поиска от мен най-бързо да изчистим нещата с Величков. Аз го поканих на среща днес, за да говорим за футболистите, кои ще останат, кои ще напускат. Въобще не е ставало въпрос за неговия статут. Аз нито мога да назначавам, нито мога да уволнявам. Това е право само на управителния съвет. Отговорът му научих от медиите. Когато двама души искат да си кажат нещо, сядат един срещу друг”, добави Цветанов.

Спортният директор заяви, че ако Бойко Величков остане треньор на Ботев, той ще си подаде оставката. Цветанов каза още, че е готов да се подложи на детектора на лъжата за всяка своя казана дума.

„Величков не заслужава този отбор, щом си прави евтина реклама на гърба му. Съжалявам сега, че го поканих за треньор, въпреки че много хора ме разубеждаваха да го правя. Аз не оспорвам спортно-техническите му качества, а само човешките”, заяви в заключение Валери Цветанов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти