Становище на Левски за наложената от УЕФА санкция

Становище на Левски за наложената от УЕФА санкция

Ръководството на Левски публикува на клубния сайт своето становище относно наложената от УЕФА санкция. Вчера от европейската централа оповестиха, че "сините" са глобени с 200 000 евро заради неспазване на финансовия феърплей. Санкции има за още няколко клуба от Европа.

Публикуваме становището без редакторска намеса:

На 20.12. 2012 г. БФС прие официално като равноправен член на УЕФА условията на Financial Fair Play (FFP), a именно мониторинга като част от лицензионния процес, съгласно Наредбата на УЕФА за лицензиране от 01.06.2012 г. В изпълнение на тези разпоредби всички Клубове, членове на БФС, желаещи да вземат участие в Евро турнирите, се задължиха да публикуват и отчитат финансовото си състояние, покривайки нововъведените критерий за финансов резултат. Тези критерий в известна степен не отговарят на изискванията на Българското законодателство, относно признати приходи и разходи, което допълнително утежнява финансовото положение на клубовете в България.

В условията на съвременния български футбол и желанието на спортно – техническото ръководство да завоюва все по – големи успехи, „печелейки“ на необосновано високи цени сътезатели, се създаде изкуствено завишаване на реалната цена на футболисти на българския пазар, както и тенденция за повишаване на възнагражденията на състезателите и тереньорите.

ПФК Левски като Клуб с традиции, многократен шампион с дух на първенец и желание продиктувано от многобройните си привърженици не остана безразличен към съвременните тенденции. Ето защо в последните години разходите ни се увеличиха многократно за сметка на приходите, в следстие на което очакваните резултати ни поставиха в условия на преговори с (Financial Control Body) Комисията за финансов контрол на УЕФА.

Решението на Комисията за Финансов Конторл на УЕФА от 16 май, 2014, публикувано на страницата на УЕФА и разпространено в българските медии е резултат от преговорите водени между ръководтсвото на Клуба и представителите на FCB UEFA в пълна конфиденциалност по изрично изискване на УЕФА. Постигнатото споразумението от една страна изцяло отговаря на желанието на ПФК Левски да обезпечи бъдещите си резултати осигурявайки финансова стабилност и от друга страна изпълнява предписанията на Контролиращите органи на УЕФА. Публикуването на решението и споразумението е в духа на прозрачност и равнопоставеност на Клубовете членове на УЕФА и БФС, има превантивна функция спрямо всики останали клубове в България и цели поставянето на разумни граници при определянето на финансовия еквивалент на участниците във футболната игра.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти