Григор Димитров: Имам още потенциал, 15-ото място не ме задоволява

Григор Димитров: Имам още потенциал, 15-ото място не ме задоволява

Григор Димитров замина за Гърция, където ще е част от българския тим в сблъсъка с домакините за "Купа Дейвис" от 4 до 6 април. Световният номер 15 тръгна отделно от отбора, а преди заминаването си даде интервю за bTV на летище "София".

- Отдавна не беше идвал в България за толкова дълго време, как ти се отрази престоя тук?
- Наистина досега не се бях прибирал в България за толкова дълго време – 4-5 дни. Имах доста време да тренирам, подготвихме се, но също така имаше и странични работи, през които трябваше да мина. Радвам се, че имах възможност да се прибера за повече време, но ще гледам и за повече занапред.

- С каква нагласа очакваш тези мачове за "Купа Дейвис"? Знаеш, че срещу доста по-слаби съперници ще излезете на корта.
- При подобен случай трябва да си още по-концентриран и въобще не трябва да ги подценяваме. Това си е мач, не сме у дома. Познавам някои от гърците и все пак, и те искат да се представят добре на родна земя. Трябва  всичко да очакваме, но мисля, че момчетата са във форма. Днес ще се съберем, ще тренираме и се надявам, че това ще бъде едно позитивно нещо и ще излезем победители.

- Тренирахте отделно, ти сам се подготвяше. Някакъв проблем ли има или ти си имаше собствена програма?
- За съжаление наистина имам моя програма, която въобще не съвпадаше с тяхната програма и не исках да се намесвам в подготовката на отбора. Също така Тодор Енев беше дошъл на една тренировка, поговорихме малко и мисля, че всички сме във форма и позитивно настроение.

- Вече си 15-и в ранглистата, какви са вече амбициите ти оттук нататък?
- Оттук нататък само нагоре, разбира се. Не се задоволявам с 15-ото място и имам още потенциал, който да покажа, и още турнири, в които трябва да играя, а лятото тепърва започва.

- Сега какво предстои най-скоро и какво очакваш да ти се случи?
- Монако, там продължавам на клей. Това определено е специален турнир за мен.

- Как ти влияе популярността навсякъде, на всички места, където ходиш, не само в България?
- Справям се за момента. Гледам да съм в една моя обстановка, да си върша моята работа, защото това е най-важното нещо. И трябва просто да играя, и останалото ще е лесно.

Още от Тенис

Виж всички