Саутхамптън обяви 27 милиона задължения по трансфери, които ще започне да изплаща през лятото

Саутхамптън обяви 27 милиона задължения по трансфери, които ще започне да изплаща през лятото

Саутхамптън обяви 213-процентно увеличение на оборота си за сезон 2012/2013. В първата си кампания след завръщането във Висшата лига южняците отчетоха общи приходи от 71,8 милиона лири в сравнение с 22,9 милиона лири в предходната година в "Чемпиъншип". Главната причина за увеличението на оборота са постъпленията от телевизионния права, който се покачват от 5,6 милиона за сезон 2011/2012 на 46,9 милиона лири.

Средната посещаемост на "Сейнт Мери'с" нараства от 26427 до 30807 души, което води и до увеличение на приходите от домакински срещи от 11,8 милиона на 16,9 милиона лири. Най-големият разход на клуба е свързан с възнагражденията на футболистите и персонала, които през 2012/2013 година достигат 47,1 милиона лири от 28,7 милиона лири за предходния отчетен период.

Оперативната загуба на Саутхамптън преди данъците пък е намалена от 11,9 на 6,6 милиона лири, но от лятото клубът трябва да започне да изплаща и трансферни задължения за 27 милиона лири. През лятото южняците стартират и проект за разширяване и модернизация на тренировъчната база "Стейпълууд" на стойност 30 милиона лири.

"С фантастичната подкрепа на нашите привърженици, рекламни партньори и спонсори имаме всички основания да бъдем оптимисти за бъдещето на клуба", коментира изпълнителният директор Гарет Роджърс.

Новият директор Ханс Хофщетер пък обяви, че въпреки предстоящите разходи, клубът няма да бъде принуден да продава големите си звезди Адам Лалана, Джей Родригес и Люк Шоу, за които има интерес от водещите отбори от елита.

"Най-важното е, че сме в такава позиция, че не се налага да продаваме футболистите, които Маурисио Почетино иска да останат. Имаме много силен състав и сме в ситуация, която не предполага нужда да се разделяме с някого", каза Хофщетер.

Саутхамптън прави силен сезон и заема осмото място в класирането след 32-ия кръг на Висшата лига.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти