Световен и европейски шампион по карате гостува в София

Световен и европейски шампион по карате гостува в София

Световният и европейски шампион по карате Кристоф Пина ще гостува за втора поредна година в България. По инициатива на спортен клуб "Максима", французинът ще изнесе и международен семинар в София на 15 и 16 март, за който вече са заявили участие състезатели от Италия, Франция и Македония. Семинарът ще се състои от общо 4 практически, технически и тактически тренировки и ще бъде на тема "Планиране и подготовка за успех в международни състезания".

Специално внимание ще бъде отделено на разглеждането на играта на състезателите на европейско и световно ниво и изграждането на характеристиките и уменията, от които се нуждае всеки, който има претенции за първите места на призовата стълбица.

Първият досег на Кристоф Пина с бойните изкуства е през далечната 1973 година, когато е едва на 5, и от тогава той не спира да се занимава както с карате, така и с други спортове и спортни програми. За своите 30-годишна кариера французинът е бил Световен шампион 4 пъти, два пъти е бил носител на Световната купа, като през 2000 година, която е и последната му състезателна година става Световен шампион във всички категории. Сред останалите му постижения са 6 Европейски златни медала и 8 шампионски титли от Франция. В момента е един от най-търсените треньори в цял свят и има основна роля в подготовката на множество световни и европейски шампиони.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти