400 полицаи ще пазят финала в Бургас

400 полицаи ще пазят финала в Бургас

Около 400 полицаи ще следят за реда и сигурността в Бургас в събота за финала за купата на България между Левски и Черно море. В Областната дирекция на МВР вече са готови с разстановките, в момента текат последните действия по организацията. Най-много униформени ще бъдат изпратени на стадион "Лазур", където двата отбора ще премерят сили в 20,00 часа.

"Агитките ще бъдат допускани в стадиона през два отделни входа, за да не се засекат на влизане. Взети са превантивни мерки и по време на мача, за да се избегнат всякакви конфликти по време на срещата. Затова и привържениците на Левски и Черно море ще бъдат настанени в двата противоположни края на съоръжението", съобщиха от полицията в Бургас. Униформени ще проверяват на входовете на стадиона и няма да допускат внасяне на алкохол и пиротехнически средства.

През целия ден полицейски патрули ще обикалят града. Засилено присъствие на униформени ще има в Морската градина и по крайбрежните заведения. "Практиката показва, че феновете на отборите се събират край морето. Те идват по-рано и разпускат по заведенията в Морската градина. За да не се стига до неприятни конфликтни ситуации, ще осигурим полицаи по тези места, където обикновено ходят агитките преди мача", допълниха от полицията.

В деня на футболната среща ще бъде забранена продажбата на алкохол в радиус на 500 метра около стадион "Лазур".

"Стандарт"

Още от БГ Футбол

Виж всички