Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Нидерландия - Украйна 3:2

С оспорвано каране във всички маншове завърши Гран При Хасково

С оспорвано каране във всички маншове завърши Гран При Хасково

Изключително оспорвани и интересни бяха състезателните маншове от 4-ия кръг на републиканския шампионат по мотокрос в Хасково. Зрителите край трасето станаха свидетели на майсторско каране, зрелищни изпреварвания, дисквалификация на победителя от МХ1 Николай Йовчев и нито един инцидент по време на Гран При Хасково. При МХ65 сс. най-добрият Кристиян Иванов (КТМ) показа, че се намира в отлична форма и спечели безапелационно двата манша, прибавяйки нови 50 точки към актива си за генералното класиране на сезона. Втори в общото подреждане от кръга стана Димитър Грозданов (КТМ), а трети при най-малките се класира Християн Даков (КТМ).

В МХ 85сс. победител, триумфирайки в двата манша, е Жулиян Георгиев (КТМ), а след него в класирането останаха Алекс Димитров(КТМ) и Николай Малинов (Кавазаки). Малинов показа голямо израстване и с чудесно каране през двата манша заслужено се качи на почетната стълбичка, оставяйки след себе си в подреждането Димитър Петров(КТМ) и Виктор Касабов(КТМ). Много силно каране направи във втория манш Хакан Халми (КТМ) в МХ2, който тази година дебютира в този клас.

През цялото време Халми удържа атаките на опитния Любомир Васев (Ямаха) и финишира първи. С общ сбор от 47 точки Хакан Халми е победител за кръга в МХ2, а Васев втори, въпреки победата си в първия манш. Същия актив като Хакан прибавя и Любо Васев, но при общ сбор от оценките за двата манша се взема под внимание втория, а в него Халми е победител. Трети се нареди Валентин Роглев (КТМ). При МХ1 зрителите станаха свидетели на дисквалификация. Лидерът в класирането от първите три кръга Николай Йовчев (Хонда) спечели първия манш, а във втория Йовчев още в началото изпревари извън трасето Тодор Тотев (Хонда) и съдиите решиха, че ситуацията е извън правилата и въпреки че победи във втория, бяха отнети точките му и остана само с 25-те от първия манш. Така победител в МХ1 стана Тодор Тотев, който с общ сбор от 47 точки се качи на първото място. Втори и трети се наредиха Георги Георгиев(Сузуки) и Денислав Ангелов (КТМ).

Николай Йовчев остана на 10-то място в общото подреждане. В МХ победител с категорично каране и в двата манша завърши Мартин Тодоров (Ямаха). Втори в общото подреждане, а и в двата манша завърши Юлиян Райчев (Кавазаки), а трети Веселин Малинов (Ямаха). В 4-ия кръг на републиканския шампионат в Хасково взеха участие 64 състезатели от 3 държави (Гърция, Молдова и България). Следващият кръг от календара по мотокрос ще бъде на 30, 31 май на мотополигон "Козар Белене" в гр. Левски.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти