Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Петър Петров ще кара за заводския тим на Кавазаки до края на сезона в МХ2

Петър Петров ще кара за заводския тим на Кавазаки до края на сезона в МХ2

Петър Петров подписа договор с "Монстър Енерджи Кавазаки" и ще кара за този отбор до края на сезона в световния шампионат по мотокрос, клас МХ2. 20-годишният български пилот ще замести в 3-членния заводски тим на Кавазаки контузения Дилан Ферандис, а негови съотборници ще бъдат Томас Ковингтън и световният шампион от миналата година Жорди Тишие.

"Това е уникален шанс и аз съм щастлив, че подписах със заводския тим на Кавазаки. Повярвайте, наистина съм много, много щастлив. Мога да се справя добре с подкрепата, която този опитен отбор ще ми окаже. Очаквам с нетърпение следващото състезание. Най-накрая, разбира се, искам да благодаря на новия отбор за доверието към мен", каза Петров за mxgp.com.

Петър Петров, който кара в световния шампионат от 2010 година насам, ще дебютира за заводския отбор на Кавазаки идния уикенд, за когато е насрочено Гран при на Великобритания в Метърли Бейсин, Уинчестър. Новият мотоциклет със сигурност ще даде възможности на Петров да запише първо класиране на подиума в МХ2, след като до момента той има много завършвания в десетката и две в петицата. Българинът ще изкара няколко теста с новия мотор, след което ще се включи наравно с останалите си съотборници за Гран при на Великобритания.

"Трябваше да вземем решение бързо, защото отборът трябва да има трима състезатели на решетката за следващото Гран при. В такъв момент от сезона много малко от наистина качествените пилоти са свободни. Късметът ни се усмихна, защото Петър Петров идва при нас. Той е млад и ние искаме отборът ни да бъде негов дом", каза собственикът на отбора Жан Жак Луизети.

Още от Моторни спортове

Виж всички