Неприятен инцидент за Майкъл Иванов в Сливен

Неприятен инцидент за Майкъл Иванов в Сливен

Неприятен инцидент претърпя една от най-големите надежди в българския мотокрос Майкъл Иванов (Хускварна). В днешната свободна тренировка в клас МХ2 на мотополигон "Бършен" в Сливен при приземяване от скок Иванов подложи своя десен крак и вследствие на удара в земята получи травма в областта на десния глезен. Веднага Майкъл беше хоспитализиран в болница в града, където след направена рентгенова снимка стана ясно, че има натъртване на мястото и няма да може да продължи участие, както в съботния ден, така и в неделя, когато са двата манша. Добрата новина е, че Майкъл ще може да се състезава в поредния кръг на Световния шампионат при МХ2 идния уикенд в Англия.
Въпреки това 3-ия кръг на Европейския шампионат в класове ЕМХ65сс. и ЕМХ85сс., както и 3-и кръг на Републиканския шампионат при МХ2, МХ1 и МХ започна със свободните тренировки и квалификации за място на мотополигон "Бършен" в Сливен. 94 състезатели от 7 държави (Румъния, Молдова, Хърватия,
Гърция,Сърбия, Унгария и България) са тук и в неделния ден зрителите ще имат възможност да наблюдават майсторско каране и битка за челните позиции във всеки клас до пресичането на карирания флаг. Прогнозата за времето също е благоприятна. Синоптиците предвиждат за стартовете в неделя температури около 24 градуса с лек вятър.
В днешните квалификации за Европейския шампионат по мотокрос в клас ЕМХ 65 най-добро време даде Адам Коваш (Унгария) 2.10.483,а след него останаха Кристиян Иванов- България (КТМ)-2.15.178 и Антониос Самалис (Гърция) с 2.15.380. При ЕМХ 85 сс. квалификацията спечели Алекс Димитров -
България (КТМ) с време от 2.03.774, а след него се наредиха други двама наши сънародници - Николай Малинов (Кавазаки)с 2.11.806 и Димитър Петров (КТМ) 2.11.886.
В остъствието на Майкъл Иванов при МХ2 в квалификацията за Републиканското първенство триумфира Валентин Роглев (КТМ), който даде време най-бързо време - 1.52.451, с втори резултат преди утрешния първи манш е Хакан Халми (КТМ)1.52.817, а с трето време Любомир Васев (Ямаха) 1.53.580. В МХ1 в квалификацията най-убедителен беше Николай Йовчев (Хонда)с време 1.51.822, а с втори и трети времена останаха съответно Тодор Тотев (Хонда) 1.52.674 и Калоян Илиев (КТМ) 1.54.817.
При МХ се състоя в края на деня и първия състезателен манш. 29 състезатели застанаха на стартовата бариера, сред които и една дама Мариела Гогова (Кавазаки), която се класира 21-а.
Стартът беше спечелен от Юлиян Райчев (Кавазаки), а плътно зад него се движеше Мартин Тодоров (Ямаха). Останалите мотоциклетисти се движеше в колона, докато първите двама набраха доста аванс пред групата и караха по "чисто" трасе. В шестата обиколка Тодоров изпревари Райчев и поведе колоната, като до края не даде възможност на основния си съперник да го изпревари.

Трети от манша е Веселин Малинов (Ямаха). Крайното подреждане обаче за кръга в МХ ще стане ясно в
утрешния ден когато ще бъде и втория състезателен манш. Той ще се състои в 11.00 часа, половин час след официалното откриване на 3-ия кръг на Европейския шампионат в класове ЕМХ 65 и ЕМХ 85,
както и 3-и кръг на Републиканския шампионат по мотокрос при МХ2, МХ1 и МХ на мотополигон "Бършен" в Сливен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти