Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гледай на живо

Турнир на талантите: зона Велико Търново - зона София 1:1

Ботев Пд: Наистина дължим 50 млн. лева, но ще вземем лиценз

Ботев Пд: Наистина дължим 50 млн. лева, но ще вземем лиценз

Ботев (Пловдив) наистина има задължения от 50 милиона лева. Това призна Апостол Апостолов, председател на сдружението ПФК Ботев Пловдив. Той обаче уточни, че става дума за вътрешен дълг към фирми на бившия собственик Цветан Васи­лев. Сега предстои пре­структурирането му в ак­ции. Така част от задълже­нията ще бъдат елиминира­ни.

"Да, това са цифрите, грубо. Дали 48 или 50 да ре­чем, но толкова милиона са задълженията. Те са форми­рани от клуба през послед­ните три години. В перио­да 2011-2014 финансиране­то, както в повечето бъл­гарски клубове, ставаше чрез заеми от собственици­те. Те са към компаниите, които са финансирали из­граждането на стадион "Христо Ботев", базата в Коматево. И текущо са об­езпечавали издръжката на клуба за трансфери, запла­ти и др. След 2014 година това финансиране приключ­ва и клубът започва да се из­държа изцяло от дейност­та си - продажба на билети, артикули, футболисти и ре­кламни договори.

Предприе­ти са необходимите дей­ствия, които настоящият съвет на директорите е сметнал за необходими и ние ги подкрепяме. Те са единствените, които могат да съществуват към момента като корпоративни процеду­ри - тези дългове на акционе­рите да бъдат трансформи­рани в акции. Тодор Батков направи същото с неговите дългове към Левски. Тук е важ­но да акцентирам, че бомбастичният дълг в крайна смет­ка е формиран на тази база. Това не е дълг, който пречи на лицензирането и не е изиску­ем. Клубът не би трябвало да е застрашен", каза Апостолов., цитиран от „Тема спорт”.

Основният проблем ще бъ­де споразумението с единия от кредиторите ТЦ-ИМЕ, с чиито шефове все още не е установен контакт. С тази задача са се нагърбили Ангел Палийски и адвокат Георги Несторов. Шефовете на Ботев увериха, че са готови за конструктивни разговори с всеки за доброто на клуба. Апостолов допълни, че се коментира и предстоящият бюджет, с който ще разпола­гат канарчетата през новия сезон.

"Ще се опитаме да запа­зим нещата, свързани с пред ставителния отбор. Ще има съкращаване на разходи, но те ще дойдат по други пера. Ще се опитаме да се разви­ваме като едно обикновено акционерно дружество", за­върши председателят на сдружение ПФК Ботев Плов­див.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти