Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Троян посреща втория кръг от европейския шампионат по мотокрос

Троян посреща втория кръг от европейския шампионат по мотокрос

На мотополигона в Троян този уикенд ще се проведат стартовете от втория кръг на Европейския шампионат по мотокрос в класовете ЕМХ65 и ЕМХ85, както в класовете МХ1, МХ2 и МХ за втория кръг на републиканския шампионат. При най-малките състезатели от клас ЕМХ65 на Европейския шампионат участие са потвърдили Адам Ковач (КТМ, Унгария), лидер в класирането след първия кръг на шампионата, Кристиян Иванов (КТМ, България), който е на втора позиция, Антиониос Сагмалис (КТМ, Гърция), Игор Чухарчук (КТМ, Молдова).

Подобна е и ситуацията в клас ЕМХ85 на Европейския шампионат, където на родна земя българските състезатели ще се опитат да се преборят с хърватина Никола Хранич (Хускварна), който показа завидни качества и издръжливост по време на първия кръг от шампионата в Гърция. България ще бъде представена от Жулиан Георгиев (КТМ), Алекс Димитров (КТМ), Виктор Касабов (КТМ), Димитър Петров (КТМ), Вили Василев (КТМ), Ерай Хасан (КТМ), Николай Малинов (Кавазаки).

В националния шампионат Майкъл Иванов (Хускварна, Троян Мотоспорт 01) се завръща на домашното си трасе след триседмично участие в Световния шампионат в клас МХ2. В надпреварата ще участват още Валентин Роглев (КТМ, Панчо Рейсинг Тийм), Любомир Васев (Ямаха, МХ Шулц), Георги Георгиев (Сузуки, Текстил рейсинг), Кристиян Ангелов (Ямаха, НСА Моторспорт), Хакан Халми (КТМ, МСК Севлиево) и други.

В клас МХ1 (450сс) предимство ще имат Тодор Тотев (Хонда, Литекс Ловеч Моторспорт) и Калоян Илиев (КТМ, МСК Калабак 1969), които прекарват значително време в тренировки на мотополигона в Троян, но статистиката показва, че Николай Йовчев (Хонда, Несебър Мото) е записал три пълни победи през последните две години в Троян и задачата на Тотев и Илиев става доста по-сложна. Денислав Ангелов (КТМ, МСК Бяла Рейсинг) също има едно призово класиране в Троян. Официалното откриване на състезанието ще бъде от 10:30 часа на мотополигон Троян, а стартовете започват в 11:00 на неделния ден.

Още от Моторни спортове

Виж всички