Полицаи дариха 3500 лева на деца – сираци

Полицаи дариха 3500 лева на деца – сираци

В Бургас приключи Международния благотворителен полицейски турнир по футбол на малки врати, организиран от СФК "Свети Никола". Полицаите - футболисти успяха да съберат сумата от 3500 лева, която дариха на 17 деца на починали техни колеги. В турнира, който се провежда за пета поредна година се включиха 21 отбора. Сред тях бе и тимът на Пирот /Сърбия/.

Гостите от западната ни съседка поканиха децата на своите загинали колеги, да гостуват в Пирот на разноски на местната полиция, съобщи Зоран Стойчев - председател на Международната полицейска асоциация в Пирот. На финала отборът на Областната дирекция на МВР-Видин спечели купата, а с това и първото място, след като се наложи над тима на Пето РУП - Бургас. Третото място зае съставът на Пътна полиция, след като в малкия финал се наложи с 3:1 срещу РУП - Руен. В полуфиналните срещи Пето РУП-Бургас елиминира пътните полицаи с 5:2, а РУП-Видин се справи с РУП-Руен с 2:1.

Наградите бяха връчени от директорите ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов, на бургаската пожарна Васил Василев, зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев, общинският съветник и председател на Комисията по спорт Калчо Белов, старши треньорът на футболния "Черноморец" Неделчо Матушев и председателят на СФК "Свети Никола" Павлин Ковачев. Специален гост на турнира бе известният футболист и треньор Милен Радуканов, който изгледа всички мачове от трибуните в спортна зала „Никола Станчев“.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти