Метц и Ланс се запътват към Лига 2

Метц и Ланс се запътват към Лига 2

Двама от новаците в Лига 1 през този сезон - Метц и Ланс изглежда ще се върнат бързо във втория ешелон на френския футбол. Днес двата тима загубиха много важни срещи в борбата си за оцеляване и спасението вече е на цели седем точки. Метц загуби с 1:2 като домакин от Евиан Тонон-Гайяр, докато Ланс отстъпи на Рен с 0:1 също пред собствена публика. Така двата тима са с по 22 точки на дъното на шампионата. За сметка на това Евиан се измъкна от опасната зона, благодарение на по-добрата си голова разлика от Тулуза и вече е с 29. Рен от своя страна е на девета позиция с 35.

Лориен направи важна стъпка в борбата си за оцеляване, след като надигра с 2:0 Бастия. Попаденията бяха дело на Франсоа Белугу и резервата Джани Бруно. "Мерлузите" са с 31 точки на 16-а позиция. Бастия е с две повече на 13-о място.

Бордо и Реймс завършиха 1:1, след като новото попълнение Исаак Телин откри за жирондинците, но Гаетан Шарбоние изравни, с което за пореден път бе спасена главата на наставника Жан-Люк Васьор, който от няколко седмици е пред уволнение. Бордо заема шесто място с 42 точки, докато Реймс е 15-и с 32.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички