Световен шампион с Франция влезе в историята на Холивуд

Световен шампион с Франция влезе в историята на Холивуд

17 години след като стана световен шампион с Франция, бившият защитник на "петлите" Франк Лебьоф отново накара да се заговори за него. Този път обаче не с изявите си на терена, а на големия екран.

Френският бранител, който записа над 200 мача във Висшата лига с екипа на Челси и остави трайна следа на "Стамфорд Бридж", стана първият световен шампион, участвал във филм, награден с "Оскар". Това се случи рано тази сутрин, когато главният актьор Еди Редмейн, превъплътил се по невероятен начин в ролята на гениалния физик Стивън Хокинг в биографичния филм "Теорията на всичко, спечели ценната статуетка.

В лентата, оценена по достойнство от холивудските критици, Лебьоф играе швейцарския доктор, който заявява тежката вест на Хокинг, че никога повече няма да може да говори. Кадър с французина дори е включен в официалния трейлър на филма.

Единствената друга футболна звезда, участвала във филм, отличен с "Оскар", е сънародникът на Франк - емблематичният Ерик Кантона. Легендарният нападател на Манчестър Юнайтед участва биографичната драма "Елизабет", отличена с награда за най-добър грим. Кантона обаче не бе част от селекцията на "петлите", спечелила домашния форум през 1998 година.

Мнозина други световни звезди са се пробвали в киното. И Пеле, и Франц Бекенбауер обаче не са участвали в игрален филм, който е получил възможно най-високата оценка в Холивуд.

Още от Булевард

Виж всички