Томов: Лицензът на ЦСКА не е застрашен, БФС да осигури честна битка за титлата

Томов: Лицензът на ЦСКА не е застрашен, БФС да осигури честна битка за титлата

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов призова БФС да осигури честна битка за титлата в "А" група. Както е известно, "червените" водят борба за златните медали с шампиона Лудогорец. Идеологът на ЦСКА добави, че лицензът на клуба не е застрашен.

"ЦСКА върви към постепенно финансово изчистване. През 2015 г. ще се концентрираме върху изплащането на сумите към НАП и паралелно на останалите задължения. Всички вече виждат, че работим прозрачно. Застрашен ли е лицензът на ЦСКА? Не е. Трябва да платим още определени неща. Нямаме неуправляем дълг. Ще се справим", каза Томов пред "Труд".

"Честен ли е шампионатът? Не винаги и не за всичко. Все още има проблеми със съдийството, неравноправно отношение. Важно е БФС да осигури честна битка, равноправие в предстоящите мачове, а не да се чувстваме ощетени, защото имаме три пъти повече картони, или защото има съдии, които служат на този или онзи", продължи шефът на армейския клуб.

"ЦСКА ще се бори за влизане в групите на ШЛ или ЛЕ. В България често мачовете са на кални ниви. Това съсипва нивото на футбола, изравнява силата на отборите. Когато клубовете са бедни, се поддават на изкушението да бъдат стимулирани. Случаят с Марек бе върхът. Лудогорец загуби морално от този мач. Отношенията ми с Петър Манджуков и "Трейс Груп"? Нормални, делови, приятелски. Благодарен съм, че във важен момент помагат на ЦСКА. Тяхната помощ е от друг характер. "Лира Инвестмънт" и група хора около мен дават пари като крайна инвестиция. При тях помощта е и като заеми", добави бившият вицепремиер.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички