Ивелин Попов: Не изключвам да остана още много години в Русия

Ивелин Попов: Не изключвам да остана още много години в Русия

Българският национал Ивелин Попов даде интервю за Чемпионат.com, в което разкри, че договорът му с Кубан изтича през 2017 година, а не през 2015, както пише в сайта Transfermarkt.de. Попето сподели още, че е имало вариант да заиграе във Висшата лига на Англия, като интерес към него са проявявали няколко клуба.

"Винаги се старая да бъда честен с журналистите. Имах няколко варианта с английски отбора. Три-четири клуба. Но всички предлагаха само да ме вземат под наем. В крайна сметка, не се стигна до договорка, а сега вече няма смисъл да говорим за това. Както сами отбелязахте, трансферният прозорец в Европа вече затвори. Но аз не съм разстроен. Напротив, искам да се бия докрай и да помогна на Кубан да постига резултати", споделя Попов и допълва с усмивка: "Един от тези отбори сега заема хубаво място в класирането. Няма да му кажа името".

На въпрос дали е имало интерес към него от страна на германски клубове, офанзивният футболист отговаря така: "Имаше някакъв интерес, но нищо конкретно".

Попитан кое от петте големи първенство в Европа би избрал, Попов отвръща: "Още преди една година казах, че Русия много ми харесва. Живота тук, нивото на футбола. Готов съм отново да потвърдя това. Не изключвам да прекарам още много години във вашата страна. Договорът ми с Кубан изтича през 2017 година…".

"Почакайте. В transfermarkt.de пише друго", контрира интервюиращият родния футболист. "Да, знам, там има грешка. Много хора мислят, че контрактът ми изтича това лято. Когато пристигнах в Кубан, действително подписах договор до 2015 година. Но през 2013 го продължих с още два сезона. Това обаче не е единствената грешка в "Трансфермаркт". Там за мой агент е посочен един българин, който не се явява такъв", пояснява Попето.

Ивелин Попов потвърждава, че към него действително е имало интерес и от Динамо (Москва). "Няма да крия, че имаше преговори. Имах разговор със старши треньора Станислав Черчесов. С клуба обсъдихме условията на личния ми договор, но Кубан не ме пусна", обяснява българинът.

А на последвалия въпрос дали е бил огорчен от това, Попов отговаря така: "Не, аз помня как Кубан ми помогна, когато ме купи от Газиантепспор. Винаги оценявам подкрепата на хората и съм готов да дам от себе си много в замяна. Не, не съм разстроен и никого не съм шантажирал. Продължих да тренирам на 100%. Можете да попитате и Гончаренко, и Кучук - те ще потвърдят моите думи".

Интервюиращият припомни думите на бившия главен акционер на Кубан Олег Мъкъртчан, който след трансфера на българина в тима е казал: "Попов е готов да играе за нас даже и като вратар".

"В Турция съм играх къде ли не - отдясно, отляво, като опорен полузащитник. В Кубан съм изпълнявал ролята и на нападател, и на "десетка". Само защитник не съм бил още", отвръща Попов.

В интервюто става дума и за "българската колония" в Русия. "Точно, колония! Семейни приятели сме с Пеев, със Сираков, със Занев. След вечеря винаги се събираме заедно. Пием кафе, играем карти. Приятно е когато много българи се съберат заедно. Добри българи", казва Попето с усмивка и добавя: "Сираков вече 12 години е в Амкар, а Пеев - 9. Ние, българите, сме много горди с тях. Такива хора прославят българската държава".

Попов споделя още, че е готов да остане и по-дълго от тях в Русия. "Ако Бог е рекъл, ако няма травми - защо не?", смее се българинът, след което признава, че не знае нищо за слуховете за интерес към него от страна на Зенит.

Попов споделя още, че е в добри отношения с наставника на Кубан Леонид Кучук и че бившият треньор на краснодарци Виктор Гончаренко се е разбирал с всички в тима.

Водеща снимка: Марин Маринов, Sportal.bg

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички