Лявото крило от Сомалия се отдалечава от "сините"

Лявото крило от Сомалия се отдалечава от "сините"

Сомалийският футболист на Ризеспор Либан Абди, който се смяташе за почти сигурно ново ляво крило на Левски, най-вероятно няма да пристигне на "Герена". 26-годишният играч трябваше да пристигне преди няколко дни в лагера на "сините", но това не се случи преди контролата с Милсами. Спортният директор Георги Иванов-Гонзо се беше договорил с турския клуб да вземе футболиста под наем до края на сезона, след което той да се завърне в Турция, тъй като в южната ни съседка се променя закона за чужденците.
Бившата деветка на "сините" обаче е бесен на мениджърите на сомалиеца с норвежки паспорт. Той им постави ултиматум до края на седмицата да се разберат окончателно с играча или всичко пропада. Голмайстор номер 1 във вечното дерби на България през тези три почивни дни не е спрял да работи по селекцията и дори е набелязал трима футболисти като алтернативен вариант на Абди.

Миналата седмица в лагера на Левски очакваха да са решили проблемите си с атака в лицето на Сахим Сисе от Спортинг Лисабон и Либан Абди, но първо нападателят, а сега и крилото почти отпаднаха като опции за състава на Стойчо Стоев.

Треньорът все пак се очаква да има нов нападател в лицето на Осман Джалоу, а скоро ще дойдe и ново крило. Както е известно, Наджиб Амари също беше освободен.


Либан Абди Али:
Националност: Норвегия
Роден: 5 октомври, 1988 (26 години) в Бурао, Сомалия
Позиция: Ляво крило
Ръст: 182 см.

Кариера:
2007-2010: Шефийлд Юнайтед - 0 мача/0 гола
2008-2010: Ференцварош (под наем) - 10/1
2010-2012: Ференцварош - 29/2
2012-2013: Оляненсе - 16/4
2013-2014: Академика (Коимбра) - 11/0
2014 - Ризеспор - 16/1

Владимир Стоянов, специален пратеник на Sportal.bg в Турция

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички