Зафиров: На футболистите им тежаха краката

Зафиров: На футболистите им тежаха краката

Старши треньорът на Ботев (Враца) Адалберт Зафиров заяви след загубата с 0:2 от Спартак (Плевен), че няма да прави трагедии от неуспеха, защото мачът в Криводол е бил само една хубава тренировка за неговите възпитаници:

„Контрола като контрола. Не се получи това, което исках, но се видя, че футболистите ми са уморени от тренировките през седмицата – тежаха им много краката! Продължаваме да търсим нови играчи – имаме проблеми във фаза „атака”, а в защитата, когато смених някои играчи, веднага си пролича, че ги няма на терена. Имаме проблеми и търсим тяхното решение... Търся хора за 3-4 позиции и ако успея да ги намеря, ще вдигнем класата на отбора. Искам да кажа, че видяното днес не е потенциала на тези момчета, защото те наистина са уморени от онова, на което ги подлагам. Знаете, че през зимата се тренира на тежки, разкаляни терени и затова предпочетох да не пускам 2-ма - 3-има, защото са с разтежения и не исках да се получи по-сериозен здравословен проблем. Най-тежки във футбола са първите две седмици от подготовката. Засега съм доволен от усилията, които хвърлят в тренировките, но има още какво да се желае в игрови аспект”, коментира Адалберт Зафиров.

Засега наставникът на врачани няма да освобождава никого от групата, с която води занимания. Зафиров даде два дни почивка на своите и след двуразовите тренировки през седмицата, ги събира отново във вторник. На заниманията ще е и дошлият на проби от Шумен 2010 централен бранител Кирил Десподов. 21-годишният защитник, който е продукт на школата на ЦСКА, изигра пълни 90 минути срещу Спартак.

Треньорът на плевенчани Бойко Цветков беше видимо доволен от успеха, постигнат като гост на Ботев. Това беше втората поредна победа за плевенчани в подготовката, като преди седмица Спартак удари и третия в „Б” група – Локомотив насред Горна Оряховица с 2:1.

„Това беше една полезна контрола за нас и важна победа, за да повиши самочувствието на момчетата. Въпреки умората от 3-седмичните занимания, победихме един сериозен противник. Ние градим млад отбор, съставен от млади момчета и опитни играчи и се стремим да се конкурентни на отборите от „Б” група. Целта пред нас е влизане в „Б” група и продължаваме да я следваме... Да, това беше втората ни победа от подготовката, но това нищо не значи. Опитваме се да надградим онова, което имаме. Знаем какво можем и гоним целта си – влизане в „Б” група”.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти