Гледай на живо

ЕВРО 2024: Сърбия 0:1 Англия

Дивиш се обясни в любов на ЦСКА и Сектор "Г"

Дивиш се обясни в любов на ЦСКА и Сектор "Г"

Вратарят на ЦСКА Якуб Дивиш дадe интервю пред чешкото издание "czech4sports.cz", в което говори за престоя си на "Армията" и впечатленията си от отбора.

"Влюбих се в ЦСКА! Много съм доволен от възможността да играя за този тим. Нямам никакви забележки, всичко в клуба е чудесно. А най-впечатлен останах от феновете. Те са просто уникални. В Чехия не съм играл пред такава публика. Вкараме ли гол, после 10 минути пеят силно и правят невероятна хореография. Няма как да не се мотивираш в такива моменти", казва Дивиш.

"Любопитното е, че не само на домакинските ни срещи, но и при гостуванията, получаваме много силна подкрепа, феновете редовно ни обграждат и искат автографи, снимки... Преди да дойда в ЦСКА, не бях преживявал подобно нещо", добавя вратарят.

"Ситуацията в клуба постепенно се подобрява и стабилизира. Ще отнеме още време, за да се оправят дълговете, оставени от предишните собственици, но съм уверен, че това ще стане в рамките на пет години и ЦСКА ще си върне предишните исторически позиции. Ако успеем да задържим лидерството в шампионата и станем шампиони, това ще даде много голям тласък на клуба. Дано успеем", коментира Дивиш.

Той разказа и любопитна случка от раждането на детето му. "Разбрах новината, докато бях на кино със своите съотборници. Жена ми прати есемес: "Бебето излезе и двамата сме добре". От щастие станах и извиках в салона: "Излязло е!" Чак прекъснаха прожекцията заради мен (смее се). Очаквам семейството ми да пристигне в София през март, за да изкарам остатъка от престоя си в ЦСКА с него", добавя Дивиш.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички