Самбисти са най-добрите в ЦСКА за 2014, отборът на Стойчо също с награда (видео и галерия)

Самбисти са най-добрите в ЦСКА за 2014, отборът на Стойчо също с награда (видео и галерия)

Световният шампион по самбо Борис Борисов е спортист номер 1 на обединен спортен клуб ЦСКА за 2014 година, а световната вицешампионка и европейска вицешампионка по самбо Мария Оряшкова е съотвено най-добрта спортистка на обединения спортен клуб ЦСКА за миналата година. Най-добър отбор на ОСК ЦСКА за 2014 година - мъже, е футболният отбор на ПФК ЦСКА. Най-добър отбор на ОСК ЦСКА за 2014 година - жени, е волейболният отбор на ЦСКА. Треньор номер 1 на ОСК ЦСКА за миналата година е Михаил Таков (бокс).

Наградите бяха връчени тази вечер на пищна церемония в Централния военен клуб, организирана от председателя на ОСК ЦСКА Георги Калчев - бивш европейски шампион и бивш световен вицешампион по борба. Столичният кмет Йорданка Фандъкова приветства наградените и каза, че се гордее с успехите на спортистите на ЦСКА, прославили България.
Годишни награди на ОСК ЦСКА 
Председателят на обединен спортен клуб Левски, инж. Стоян Хранов в своето приветствие подчерта, че една от най-важните задачи в момента е да се запази историята на двата велики клуба - ЦСКА и Левски. Приветствие поднесе и легендарният бивш старши треньор на българския национален отбор по вдигане на тежести Иван Абаджиев.

Награди получиха и много от най-младите спортисти - бъдещето на ЦСКА и на българския спорт. Сред многобройните гости в Централния военен клуб имаше много от най-големите имена на българския спорт като двукратния олимпийски шампион по класическа борба от Токио-64 и Мексико-68 Боян Радев - спортист номер 1 на Левски за 20-ти век, олимпийската шампионка по гребане от Монреал-76 Здравка Йорданова и др.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички