В това момче има доста хляб

В това момче има доста хляб

За никого не е тайна, че в отбора на Лудогорец е изключително трудно да пробие млад футболист. Освен ако не е някакъв супер талант, каквито рядко се срещат дори и в световен мащаб. Причините всички ги знаят.

"Орлите" разполагат с доста ярки индивидуалности, а освен това всеки мач за разградчани е като финал, тъй като амбициите на ръководството са доста високи и отстъпление не се забелязва на нито един фронт. Иска ми се да насоча вниманието върху един млад футболист на "зелените". Неговото име е Преслав Петров.

Признавам, че до този момент, до голяма степен не бях наясно с качествата на защитника, тъй като не бях го гледал. Младокът определено се понрави с изявите си по време на контролите в Турция и Испания. Макар че Георги Дерменджиев го ползва на бека, непривичен пост за него, той ясно даде да се разбере, че занапред може да се разчита на него.

На първо място направи впечатление, че за малкия опит, който има, талантът отиграва прецизно топката, когато тя е в краката му и рядко бърка. Освен това отдалеч се набива на око, че е добре сложен физически и влиза здраво в единоборствата. Макар че е още на 19 години и не би трябвало да е напълно укрепнал, често се забелязва как при сблъсък противниковият състезател е на земята.

Има и още нещо важно - играе със самочувствие и не се страхува да поема отговорност. Като прибавим към това и приличната му игра с глава, нещата се подреждат много добре. Естествено, той има още много какво да учи. Най-вече от тактическо естество. Неслучайно Георги Дерменджиев често му подвиква от пейката, за да го напътства.

Важно за Петров е лека-полека да започва да улучва точния момент кога да се включва в атака и да не се разпилява в защита, както на няколко пъти по време на вчерашната контрола с Риека. Трябва да свиква, тъй като определено ще му се налага. Но и това ще стане с течение на тренировките и мачовете. Нищо, че до този момент повече е играл като централен защитник. Може пък Дерменджиев да е намерил точния му пост.

Разбира се, още е рано да говорим за титулярно място, предвид класата на Йордан Минев и Жуниор Кайсара. Въпреки всичко, ще е добре, ако при всеки удобен момент му се дава шанс за изява, защото в това момче има доста хляб.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички