Орлин Старокин: С Гонзо се разбрах, но Стоев не ме иска

Орлин Старокин: С Гонзо се разбрах, но Стоев не ме иска

Орлин Старокин играеше до преди няколко месеца в Левски, а в момента е свободен агент, след като договорът му с Иртиш (Павлодар) изтече. Юношата на ЦСКА, който прекара три години на "Герена", в момента си търси нов отбор. Той обаче със сигурност няма да се върне при "сините", тъй като новият старши треньор Стойчо Стоев не смята да разчита на него.

- Орлине, ти си сред футболистите без отбор в момента. Близо ли си до договор с нов клуб?

- Има 4-5 възможности пред мен, които обмислям внимателно. Предполагам, че до няколко дни ще стане ясно къде ще играя.

- България или чужбина?

- Отборите, с които преговарям, са от чужбина. Не искам да издавам имената им на този етап, защото няма нищо сигурно. Нещата могат да се получат, а може и нищо да не стане. Няма смисъл да се тръби предварително. Ако не подпиша в чужбина, едва тогава ще си търся отбор в България.

- Трансферният прозорец в чужбина затваря след три дни...

- Не, това не се отнася за страните, в които мога да продължа кариерата си. Става въпрос за бивши съветски републики. Там трансферите не приключват.

- Ти игра в казахстанския Иртиш през есента. Защо не продължи договора си?

- Имах договор само за 6 месеца по мое желание. Исках да видя как ще потръгнат нещата за мен там. Казваха ми, че животът е много тежък, че страната е съвсем различна.

- Така ли бе в действителност?

- Не. Животът е съвсем нормален, а хората са по-топли от българите. Обстановкатае хубава. Едва ли не ме плашеха, че отивам там, умирам и ме погребват. Нищо такова не се случи. Животът може би не е като в София, но по нищо не отстъпва на някои от по-малките градове в България.

- Как стояха нещата във футболно отношение?

- Доволен съм от престоя си в Казахстан и от това, което научих. Въпреки това за краткия ми престой в Иртиш се смениха треньори, директори. За мен преломен бе още петият мач, който изиграх с фланелката на Иртиш. В него обърнах глезен и трябваше да се възстановявам известно време. Момчето, което застъпи на моето място, наистина започна да играе много добре и за мен стана трудно.

- Около Нова година се появи информация, че си много близо до завръщане в Левски. Защо не се получи?

- Аз съм водил разговори за Левски единствено с директора Георги Иванов. С него трябваше да имам среща, която не се състоя. Беше ми казано, че Стойчо Стоев няма да разчита на мен в отбора си. Това, разбира се, е негово право. Въпреки това, отношенията ми с Георги Иванов са блестящи. Може би сега няма да работим заедно, но не се знае дали няма да се съберем отново в бъдеще.

- Работил ли си със Стойчо Стоев?

- Не, никога не сме били в един отбор. Познавам го като треньор, но винаги сме били съперници.

- Истина ли е, че Левски ти дължи пари, и притесняваш ли се, че се бавят и може да не ги получиш заради финансовата криза в клуба?

- По принцип не съм единственият човек, на когото Левски дължи пари. Доста хора още имат да получават определени суми. Но аз съм бил 3 години в Левски, бил съм и капитан на отбора. Разбирам, че им е трудно в момента и не искам да им създавам главоболия. Имам уговорка с Константин Баждеков. Мога да ви уверя, че няма човек, който да не си е получил парите от клуба. Може и да се бавят, но накрая всичко е точно.

- Работил си с Димитър Димитров-Херо в Бургас. Според теб защо той не води Левски в момента?

- Херо е доказан треньор. Не знам защо не се е разбрал с Левски в последния момент. Всичко е въпрос на преговори, а аз не съм наясно какви са били условията и изискванията на двете страни. Явно Димитров сам е взел своето решение, а щом е направил така, бъдете сигурни, че то е било правилното в момента.

- Следиш ли възхода на Лудогорец и имаш ли мнение как отборът постигна това?

- Лудогорец вече 4 години върви по един път. В последните 3 години те разчитат на един стабилен гръбнак, много им е балансиран отборът. Имат осем-девет, да не кажа десет футболисти, които са на изключително ниво. Често няма разлика кой влиза и кой излиза - отборът върви нагоре. Това, което направи Лудогорец в Шампионската лига, е радващо за цяла България. Защото да си кажем истината, от доста време ние сме умрели за всички. Никой не ни знае вече, никой не ни признава. Дори така наречените „тъмни" държави отдавна ни подминаха. Ето, Кипър преди три години бе никъде, а сега националният им отбор е по-силен. Редовно имат отбор в Шампионската лига, два - в Лига Европа.

- Юноша си на ЦСКА, но не си в добри отношения със Стойчо Младенов. Следиш ли развитието и на „армейците"?

- В интерес на истината, никога не.

" Меридиан Мач"

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички