Кралев: Исканията на ЦСКА ще бъдат изпълнени - задължението им ще отпадне (видео)

Кралев: Исканията на ЦСКА ще бъдат изпълнени - задължението им ще отпадне (видео)

Министърът на спорта Красен Краел гостува в сутрешния блок на БНТ, където говори и за базите на ЦСКА.

"Никой няма намерение да забавя процеса за връщане на базите на ЦСКА. Базите на ЦСКА са на ЦСКА и те имат перфектен договор за 20 години. Клубът иска задължението им да отпадне и срокът да бъде увеличен. Това ще бъде направено. Има технически процедури, които трябва да бъдат извършени. В момента юридическият ни екип работи. Уточнили сме се и никой няма намерение да забавя процеса, но има срокове, които са предвидени в българското законодателство", каза Кралев.

По темата за "черното тото" министърът на спорта разясни: "Не говорим за черно тото, а за манипулиране на резултати и залагания в компании. Не съм съгласен, че България е един от лошите примери в света. Резултати се манипулират не само във футбола, но и в индивидуалните спортове, в баскетбола. За периода 2013-2014 година в България са наблюдавани 450 срещи в различни видове спорт, получени са сигнали за 47 от тях, и е доказано, че няма проблем. Подобно престъпление трудно се доказва. Проблемът е сложен, но държавата полага усилие", добави Кралев.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти