Треньорът на Кобрата - Мишо Таков: Кубрат ще почива още

Треньорът на Кобрата - Мишо Таков: Кубрат ще почива още

Кубрат Пулев ще удължи своята почивка. Това призна неговият личен треньор Михаил Таков. Кобрата беше нокаутиран от Владимир Кличко на 15 ноември в мач за световната титла по бокс в тежка категория.

"Засега все още почива - обясни Михаил Таков. - Ще направя сравнение с една замърсена река, която трябва хубаво да се оттече. Има доста неща за изчистване като треньори, бъдещи мачове и мениджъри. Това са много работи, които ще се случат в необозримото бъдеще. Той винаги е добре дошъл да се готви с момчетата от националния тим, защото им действа много положително. Дори и да се включи в едно футболно мачле."

Новата година ще започне ударно за Михаил Таков. Главният треньор на всички национални отбори качва от днес боксьорите за лагер на Белмекен. С тима ще тренира и Тервел Пулев, който беше опериран по спешност от апандисит.

"В края на месеца имаме държавно първенство в Пазарджик - начерта програмата на състезателите. - Турнирът "Странджа" е следващото изпитание. Надпреварата ще се състои в последната седмица на февруари. Домакин отново е София. След това ще продължим с други турнири."
Три са основните цели през годината. Първата е европейските олимпийски игри в Баку през юни. Следва първенството на Стария континент в София през август. Турнирът е квалификация за световния шампионат. Мондиалът ще се състои през октомври. На него ще се печелят квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"Имаме сериозна конкуренция в ниските категории - обясни Михаил Таков. - При 52-килограмовите Александър Александров, Стефан Иванов и Даниел Асенов ще мерят сили. Душко Благовестов и Детелин Далаклиев ще спорят в категория до 56 кг."

В мъжкия национален тим ще бъде включен и световният шампион за младежи Благой Найденов. Той остана в спорта благодарение на Гриша Ганчев, който му предложи добри условия.

"България Днес"

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти