Левски вдига тавана за заплати

Левски вдига тавана за заплати

Левски е готов да вдигне двойно тавана за заплати, но само ако открие качествен нападател и атакуващ халф на пазара. През юли председателят на управителния съвет Иво Тонев обяви максимални месечни възнаграждения от 6000 евро. Сега клубът е склонен да предложи и 12 000 на класен офанзивен играч, но избран все още няма.

За зимни трансфери се планират поне 400 000 евро, като сумата може да се повиши до 600 000 в зависимост от ситуацията. Левски възнамерява да компенсира разхода с продажба на Божидар Краев в Англия на кота около 1 млн. евро. Ако сделка не стане сега, то ще се разчита на летен трансфер или печалба от евротурнирите наесен.

Успоредно „Герена“ ще освободи доста средства от месечния бюджет за заплати. Предстои раздяла с трима, които получават тавана - Аймен Белаид, Умар Диаби и Линел Китамбала. С двамата нападатели вече се преговаря за скъсване на договорите, след като бяха привлечени през лятото, а контрактът на защитника изтича. Диаби и Китамбала дори минаха максимума чрез бонуси.

"Труд"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти