Рецептата на Анчелоти за успешен Байерн

Рецептата на Анчелоти за успешен Байерн

Следващият наставник на Байерн (Мюнхен) Карло Анчелоти вече се подготвя, за да е максимално полезен на тима от 1 юли 2016 г., когато официално ще заеме мястото на Джосеп Гуардиола. "Вече започнах да уча немски и мога да потвърдя, че това е доста труден език", заяви италианецът пред Goal.com. Досега през кариерата си той обиколи доста държави, но за него това е предизвикателство, което приема с удоволствие.

"Нищо не ме притеснява. Предстои ми ново интересно приключение и съм много щастлив, че ще откривам нова страна, която е богата на интересни неща. Точно това опознаване на различни култури и обичаи през последните години ме обогати като човек. Вярвам, че това ме очаква и сега в Германия. Уча немски, защото за мен най-важното е да се изгради добра връзка между треньора и футболистите, което ще ти позволи да реализираш идеите си. Трябва да умееш да убедиш играчите в своите виждания, но без да им ги налагаш. Налагането не е добра идея. Длъжен си да накараш групата от футболисти да повярва в теб и всеки един от тях да приеме твоите разбирания", коментира Анчелоти.

Най-вероятно Карлето ще наследи от Гуардиола тим, който е спечелил рекордна четвърта поредна титла на Бундеслигата. Това още повече задължава 56-годишния специалист. "Байерн е велик клуб и моята цел е отборът да продължи да бъде на висота както в Германия, така и в Европа. Особено съм ентусиазиран от факта, че това е клубът с най-много официални членове в света. След 2006 г. страната инвестира много във футбола, като изгради наново стадионите и се превърна в голяма сила на европейско ниво. Най-вече пък съм заинтригуван от атмосферата, която ще усетя по време на срещите заради пълните трибуни", продължи Анчелоти.

Той смята себе си за щастливец, що се отнася до кариерата си на наставник. "Винаги съм бил привилегирован през тези 20 години в професията. Имах късмет - още от самото начало в Реджана, винаги съм случвал на клубове, които вярват в мен. След това дойде Парма, после същото беше и с Ювентус и Милан. В същия смисъл се наредиха нещата, когато реших да опитам и в чужбина. Там получих възможността да водя все големи отбори", завърши Анчелоти, който в момента живее в Канада.

Още от Футбол свят

Виж всички