Неконтролируемият Пике

Неконтролируемият Пике

Онези, които познават отблизо Жерард Пике, не се изненадват от последните повишавания на тона от негова страна. Знаят, че винаги е бил такъв и че на този етап е много трудно да се промени. „Неконтролируем е”, „не следва достатъчно чуждите съвети”, „прави каквото си науми” или „обича да прави нещата по свой начин” са някои от най-често използваните фрази за описването на централния защитник на Барселона, способен да заема главната роля заради действията си и на, и извън терена.

Епизодът в събота пред микрофоните след мача с Ла Коруня е просто поредният епизод в обширната колекция от скандални изказвания на Пике, откакто се завърна в родния си клуб при Джосеп Гуардиола. Както самият той е обяснявал в не един случай, в плановете му не влиза промяна в характера на тези му години и предупреди, че комуто това му поведение не изнася, ще трябва да изтърпи, докато не се откаже от футбола.

Неговото обкръжение се опитва да свали напрежението от полемиката с Алваро Арбелоа и подчертава веселата страна на бранителя на Барса – нещо, с което винаги е бил пословичен в съблекалните на всеки свой отбор досега, и което, има и такива случаи, му е изигравало и лоша шега.

При тези нива на медийни отзвуци онова, което на Пике може да се струва само обикновен майтап, придобива характера на новина на мига. Още повече в тези времена, в които информацията лети до всяко кътче на света за секунда.

Този характер на играча вече му е струвал няколко проблема. Първият му ценител – Гуардиола, настояваше възпитаниците му никога да не забравят, че са част от имиджа на клуба, поради което на купонясванията не се гледаше с добро око по негово време. Щурият живот на Пике извън терена струваше доста моменти на неразбирателства с Пеп.

Излизането му извън контрол в последно време нажежи обстановката в испанския национален отбор. Макар Висенте дел Боске да опита да подходи възможно най-внимателно по този въпрос, се знае, че на салмантинеца подобно поведение никак не му се нрави. Пък и, в годината на европейското първенство, служи само за обтягане на отношенията между националите от Реал Мадрид и Барса.

„Марка Конфиденсиал”

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички