Меси отговори на критиците и обясни защо не пее химна

Меси отговори на критиците и обясни защо не пее химна

Звездата на Барселона и на аржентинския национален отбор Лионел Меси отговори на критиците на "гаучосите", а също така заяви, че не иска да пее химна на Аржентина преди мачовете.

"На мен ми омръзна да ни говорят, че ние не се влагаме достатъчно в мачовете за националния отбор на Аржентина, че не чувстваме важността от участието с фланелката на националния отбор", каза Меси. Ние, дявол да го вземе, два пъти се класирахме на финали. Стигнахме до финалите на световното първенство и на Копа Америка, но за това говорят така, като че ли нищо не сме постигнали. Да, загубихме във финалите, какво да се направи".

"Във финала на световното първенство играхме с Германия, която има в своя отбор великолепни играчи. Загубихме, макар че имахме отлични шансове да спечелим. Абсолютно същото бе и във финала на Копа Америка срещу Чили, когато загубихме след дузпи. Националният химн? Аз съзнателно няма да го пея преди мачовете. На мен не ми е нужно да го пея, за да го почувствам. Всеки човек го чувства по своему", обясни Меси.

Още от Футбол свят

Виж всички