Николай Бухалов: Станилия заслужава да е №1

Николай Бухалов: Станилия заслужава да е №1

Световната и европейска шампионка в едноместното кану на 200 м Станилия Стаменова получи първото си признание за годината. Софиянката ще вземе приза "Достойно представяне" на спортните икари, връчвани от фондация "Български спорт".

Двамата от най-обещаващите таланти в бойните спортове - европейският шампион по бокс при мъжете Даниел Асенов (до 52 кг) и световният и европейски първенец за кадети в джудото Денислав Иванов (до 55 кг) са отличени съответно за "Пробив в елитния спорт" и "Най-проспериращ млад спортист".
Лекоатлетката Габриела Петрова и стрелкинята Антоанета Бонева получават награда за "Впечатляващо представяне", волейболистът Владимир Николов получава "Шампионско дълголетие", момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика са "Отбор на годината". Най-голямата награда за "Постижение на годината" пък ще отиде в мъжкия национален отбор по волейбол.

Церемонията ще бъде на 17 декември от 11:00 часа в галерия "Квадрат 500" в София.

"Много се радвам, че Станилия получи първото си признание за годината - коментира треньорът на кануистката, двойният ни олимпийски шампион Николай Бухалов. - Тя премина през сериозни перипетии, за да спечели титлите. След европейското имаше силни болки, но стисна зъби и се подготви за световното. Надявам се, че журналистите ще оцените факта, че тя донесе единствената световна титла за България през тази година и ще я изберете за Спортист на годината."

Въпреки задаващите се празници Стаменова продължава да тренира след кратка почивка, в която лекуваше контузиите си.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти