Марк Клок: Ценя българската култура и затова ме ценят и мен

Марк Клок: Ценя българската култура и затова ме ценят и мен

Холандското издание на популярния сайт Goal.com посвети материал на халфа на Черно море Марк Клок. В него 22-годишният играч говори за впечатленията си от България и футбола ни. Сайтът описва Клок като "мъж с мисия", докато самият футболист подчертава, че голямото разстояние до родния Амстердам не го притеснява ни най-малко.

"Готов съм на жертви в името на успеха. Семейството ми, половинката ми и приятелите ми помагат, за да постигна целите си", казва Клок.

Той не крие, че основното му желание е да печели трофеи, като вече завоюва два - Купата на България след уникалната драма срещу Левски във финала и Суперкупата, където Лудогорец беше сломен с 1:0.

"Аз съм амбициозен тип, изисквам максимума от себе си", отбелязва Клок, който не следва обичайните порядки в Холандия. Вместо да остане и да търси развитието си в Ередивизие, той напуска Утрехт и подписва с Рос Каунти в Шотландия. Авантюрата обаче не продължава дълго.

"Обстоятелствата ме принудиха да си тръгна", разказва още халфът. Така преди началото на сезон 2014/15 той получава предложения само от сравнително скромни отбори. Малко преди затварянето на трансферния прозорец агентът му получава обаждане от България. Клок взима своето решение и се озовава във Варна, без да знае нищо за страната ни, нито за Черно море. Аклиматизацията му обаче се оказва повече от успешна.

"Аз съм отворен към българската култура и затова тук ме ценят още от първия ми ден. Като приемеш техните порядки, печелиш уважението им. Има обаче доста неща, които нося със себе си от дома. Винаги са ми казвали, че трябва да се трудя здраво. Това ми помага да стоя здраво стъпил на земята", добавя Клок.

"Меридиан Мач"

Още от БГ Футбол

Виж всички