ФИФА спира трансферите на Реал

ФИФА спира трансферите на Реал

Дисциплинарната комисия на ФИФА готви сериозно наказание за испанския гранд Реал Мадрид. “Кралския клуб” вероятно ще последва съдбата на големия си съперник Барселона и ще получи забрана да картотекира нови футболисти в рамките на два трансферни прозореца, а причината е същата - нарушаване на трансферните правила при привличането на играчи под 18-годишна възраст.

От световната централа разследват десеткратните европейски клубни шампиони вече повече от година, но все още не са официализирали решението си, съобщават медиите на Иберийския полуостров. Според Mundo Deportivo санкцията трябва да влезе в сила още тази зима и така “белите” няма да могат да картотекират нови футболисти през предстоящия януарски трансферен прозорец, както и през лятото на 2016 година.

На “Сантиаго Бернабеу” обаче вярват, че могат да отложат влизането в действие на наказанието и то да стартира от следващото лято, а не от тази зима, пише още изданието.

Обект на разследване са общо 50 футболисти, които в мометна са част от школата на мадридския гранд.

От ФИФА са отказали да коментират ситуацията, след като от изданието са установили контакт с представители на централата, но те са заявили, че “подобни разследвания са конфиденциални и не могат да бъдат коментирани, преди да има окончателно решение, което да бъде официално оповестено”.

Подобна информация се бе появила в испанските медии още през пролетта на тази година, но след това нещата заглъхнаха.

Още от Футбол свят

Виж всички