Феро: Никога не съм се забърквал в мениджърски игри, в тотализатори...

Феро: Никога не съм се забърквал в мениджърски игри, в тотализатори...

Ферарио Спасов даде интервю пред "Тема Спорт" за напускането си на Монтана. Досега специалистът не бе говорил за причините, накарали го да си тръгне от стадион "Огоста".

- Г-н Спасов, защо напуснахте Монтана? Изненадахте доста с това си решение.

- Решенията ги взимам бързо, така че не съм се колебал в намерението да напусна отбора, и то поради причини, които, грубо казано, не подхождат на един професионален клуб.

- Появи се информация, че част от играчите са ви изгонили със задкулисни действия?

- Гледам и слушам коментарите. Заговори, завери... може и да съм наивен, може да вярвам прекалено много на хората, което доста често ми е изигравало лоша шега, но някак ми се струва несериозно. В крайна сметка винаги помня хубавото, доброто. Това кой какви заговори прави, си е за негова сметка.

- Може би очакванията ви бяха малко по-големи?

- Не, никога не са били големи очакванията ми. Дори и след добрия старт останах реалист и очаквах такива спадове във формата. В крайна сметка това са съвсем нормални неща, ние не сме извънземни. Всичко това се преглъща, но наруши ли се доверието, породят ли се такива съмнения, за които се приказва, аз не бих искал да бъда част от този филм. Затова си тръгнах. Нищо друго. Условията най-вече от финансова гледна точка благодарение на кмета Златко Живков и Румен Панайотов бяха добри. Не съм имал никакви проблеми с тях и с Михаил Мадански. От там нататък кой какви сметки си е правил, какво е искал... Аз винаги съм бил над тези неща. Жалко е, ако е имало такова нещо (б.а. - вероятно визира странните резултати напоследък), защото тези, които са го направили, просто са дребни душици и не мисля да им обръщам внимание. Аз съм много над тези неща.

- Предполагам, говорите за мача с Черно море, който е прелял чашата. 0:4 за 15 минути...

- Естествено. Да, такива резултати се случват, и то на по-големи отбори и в момент, когато не се очакват, но не там е проблемът. По принцип в България всичко е подложено на съмнение и е изкривено. Но в крайна сметка във всяко нещо си има някаква истина, а тя е, че така и не се освободих от някои хора по-рано. Това ми е единствената грешка, която допуснах.

- Разбрахме, че е имало футболисти, които сте искали да освободите, но ръководството не ви е разрешило...

- Фактът е, че аз исках да го направя това нещо. Естествено, след като не се е случило, значи хората над мен не са били съгласни. Пак казвам, това ми е единствената грешка. Всичко друго като резултати и игра го приемам. Поемал съм си вината, когато е била заслужена. Но в крайна сметка футболистите са тези, които трябва да играят, а не да се занимават с такива дребни интриги.

- Чувствали ли сте се предаден от някои от играчите?

- Не. Все пак с тези момчета съм имал много хубави моменти. Не може заради два-три лоши момента или резултата сега да зачеркна година и половина работа с тях. Но в България всичко се разбира. В крайна сметка моето име никога не се е замесвало покрай такива скандали и завери. Никога не съм се забърквал в мениджърски игри, в тотализатори... В момента, в който ги усетя тези неща, аз си тръгвам. Аз като не мога да предам посланията си на отбора и те не ме разбират и футболът, който показват, няма нищо общо с това, което сме тренирали и изисквам, какво повече да правя там. Давам ви само един пример - мача с Левски в Монтана. Не може в такъв отговорен двубой да имаме само един жълт картон, и то на Пашов при дузпата.

Ще се спаси ли отборът от изпадане?

- Най-действителното е да се гони баражът. Всичко друго ще са празни приказки и пожелания. Това е най-реалното, като гледам останалите отбори и изключително тежките условия за подготовка, които ги има в Монтана. С цялото си сърце желая тези момчета, които искат да се развиват и да играят голям футбол, да го направят, защото го заслужават. А пък другите... ще си останат дребни селски хитреци.

РОСЕН АНГЕЛОВ, "Тема Спорт"

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички