Георги Илиев се връща на "Тича", ако не подпише в чужбина

Георги Илиев се връща на "Тича", ако не подпише в чужбина

Бившият капитан на Черно море Георги Илиев заяви, че ако "моряците" победят Берое, имат реални шансове за атакуване на тройката. „Ще бъде много труд­но. Смятам, че дома­кинството може да наклони вез­ните в полза на бившия ми отбор. Твърдя, че съставът има нужната класа и е крайно време да го покаже. Просто му липсва постоянство. В го­лемите мачове обаче се видя, че Черно море не отстъпва по нищо на отборите пред него в класира­нето. Поставям двубоя с Берое в графата сериозни, тъй като мо­же да отвори вратите към Евро­па. В техния състав има няколко момчета, минали през „Тича" - Илко Пиргов, Иван Коконов и Георги Божилов. Те мо­гат да им бъдат от голяма полза в този сблъсък, защото познават обстановката. С оглед първен­ството смятам, че Черно море може отново да се класира за Ев­ропа", заяви Илиев.

Халфът определи настоящия носител на Купата и Суперкупата на България като пример за останалите клубове у нас. "През годините Чер­но море не може да се оплаче от липса на финансова стабилност. Такава има от дълго време. Това е пътят, за да може да има по-доб­ро качество. Когато имаш пари, бази и условия - нещата стават съвсем други. Надявам се сега да се оправи теренът. На всеки му е ясно, че на ниви не може да се търси добър футбол", каза хал­фът пред „Тема Спорт".

Илиев посочи, че е отворен към завръщане на „Тича". Това мо­же да се случи, ако договорът му с китайския Шъдзяджуан не бъде подновен. З4-годишният футбо­лист бе категоричен, че ако не си уреди контракт зад граница, ще заиграе отново в Черно море. „Първенството в Китай свърши, с което и договорът ми. Ще ви­дим какво ще правим - дали китайците ще имат желание да продължа договора си, или ще трябва да търся друг вариант за развитие на кариерата си. От Черно море не са ме търсили, но нещата между нас са ясни. Ако евентуално не се получат неща­та за Китай - първият ми вари­ант ще е завръщане във Варна. Не мисля, че може да има ня­каква спънка, за да подпиша. Си­туацията не е сложна. Стига да ме искат - ще играя отново със зелено-бялата фланелка", обясни националът.

Той добави, че през последните месеци не се е готвил пълноценно заради различни контузии. „Насъ­браха ми се малко здравословни проблеми, заради което не тре­нирах редовно. Първо имах трав­ма в коляното и тъкмо бях понав­лязъл в ритъм, но излезе друго не­що - една киста на ходилото се влоши и затова не тренирах пъл­ноценно. Но няма проблеми, защо­то има много време да се подго­твя", завърши Илиев.


"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти