Ева Карнейро и Челси не се разбраха - отиват на съд

Ева Карнейро и Челси не се разбраха - отиват на съд

Бившата лекарка на Челси Ева Карнейро в крайна сметка ще съди клуба, след като двете страни не успяха да стигнат до извънсъдебно споразумение. Съответните правни документи вече са били връчени на лондончани, макар че все още има няколко дни, в които може да се стигне до консенсус. Крайният срок за това е 8 ноември, след което спорът трябва да бъде решен от трибунала по заетостта. Карнейро настоява, че в нейния случай става дума за т.нар. "конструктивно уволнения", което според британското законодателство означава, че съответният служител е бил принуден да напусне в резултат на причинена от работодателя враждебна работна среда.

Конфликтът между Жозе Моуриньо и Карнейро се разгоря на 8 август, когато португалецът се разкрещя на докторката и нейния колега Джон Фърн заради това, че излязоха да окажат медицинска помощ на Еден Азар в двубоя със Суонзи. В резултат на това Челси остана за известно време с девет човека на терена точно когато лондончани се опитваха да стигнат до победата. В крайна сметка двубоят завърши при резултат 2:2, а Моуриньо разкритикува публично медицинския си щаб. Карнейро не му остана длъжна и в крайна сметка бе лишена от възможността да седи повече на резервната скамейка. След целия конфликт Футболната асоциация на Англия оневини Специалния по обвинението, че е използвал дискриминационни думи срещу докторката. Самата Карнейро пък излезе с изявление, в което обвини ФА в потулване на скандала и разкри, че никой от асоциацията не я потърсил в хода на разследването.

Вчера Карнейро за първи път се появи на публично събитие в Лондон след скандала й с Моуриньо. Тя обаче отказа да коментира предстоящия съдебен процес.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти