Арсен Венгер: Нивото дори на Чемпиъншип е високо за младите

Арсен Венгер: Нивото дори на Чемпиъншип е високо за младите

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че юношите на клуба не са готови да се противопоставят дори на отбор от Чемпиъншип, второто ниво на английския футбол. Венгер пусна титулярите в мача за Купата на лигата срещу втородивизионния Шефилд Уензди, но и това не помогна на "артилеристите", които загубиха категорично с 0:3.

Арсенал започна с 10 национали в състава си, но след контузии на Тио Уолкът и Алекс Оклейд-Чембърлейн, Венгер бе принуден да пусне тийнейджърите Глен Камара и Алекс Иуоби, които заедно с връстника си Исмаел Бенасер оформиха халфовата линия на Арсенал през по-голямата част от мача. Триото обаче не успя да влезе в ритъма на мача и Арсенал не създаде нито едно голово положение.
"Нивото е твърдо високо за младите играчи. Те не са готови. Ако нямаш опитни играчи, няма шанс да спечелиш", каза Венгер.

Той потвърди, че Чембърлейн и Уолкът са получили мускулни контузии. Чембърлейн бе сменен принудително още в 5-а минута с разтежение, а влезлият на негово място Уолкът също напусна малко по-късно с травма в прасеца.

"Не знам още колко сериозни са контузиите. Трябва да изчакаме 48 часа, след което ще имаме по-точна информация", каза Венгер.

Още от Футбол свят

Виж всички