Фурние: Не сме достатъчно добри, за да сме на 1/8-финалите

Фурние: Не сме достатъчно добри, за да сме на 1/8-финалите

"Не сме достатъчно добри, за да се класираме за осминафиналите", заяви старши треньорът на Олимпик (Лион) Юбер Фурние след загубата с 1:3 от Зенит в Санкт Петербург в мач от група Н на Шампионската лига по футбол.

Френският тим има само една точка от първите три кръга, както и Гент (Белгия), като изостава значително от лидера Зенит, който е с пълен актив от 9 точки, както и от втория Валенсия, който има 6 точки.

"През миналата година направихме добър сезон, но в действителност сега не сме достатъчно добри, за да достигнем до осминафиналите. Да, имаме математически шансове, но смятам, че реалността, с оглед на нашите възможности в момента, е да се борим за третото място. На този етап разочарованието е по-голямо от съжалението. И трите мача досега имахме силни периоди и трябваше да вземем повече от точка от тях, но не успяхме", коментира Фурние.

В същото време президентът на клуба Жан-Мишел Олас остана оптимист. "В никакъв случай не сме сломени. Всяка загуба в Шампионската лига се приема трудно, но съперникът беше много силен. Имаме шансове и ще се борим. Все пак има още девет точки за спечелване", написа Олас в "Туитър".

Още от Футбол свят

Виж всички