Големия Сам: Аз отстранявам проблемите, ще спася Съндърланд

Големия Сам: Аз отстранявам проблемите, ще спася Съндърланд

Новият мениджър на Съндърланд Сам Алърдайс заяви, че голямата му цел до края на сезона е да докаже на своя предшественик на поста на "Стейдиъм ъф Лайт" Дик Адвокаат, че преценката му е грешна. Холандският специалист напусна горещия пост при "черните котки", като заяви, че е уверен, че този тим няма как да се спаси от изпадане от Висшата лига. 60-годишният Алърдайс призна, че е предприел риск с идването си в Северна Англия, но смята, че този риск е премерен.

"Трябваше да взема решение дали да поема този риск, но това професията ни е рискован бизнес. Дик има своето мнение и аз съм този, който трябва да му покаже, че греши, нали? Надявам се в края на сезона да не съм този, който да признава грешката си. Ако това се случи, значи съм взел грешното решение. Тук съм да спася Съндърланд. Аз съм този, който решава проблемите. Този клуб иска да върви напред в своето развитие и не може да си позволи финансовото опустошение, което идва с изпадането. Всички знаете какво гърне с пари идва от следващата година заради сделката с телевизионните права", коментира Алърдайс.

Големия Сам подписа договор със срок от 20 месеца със Съндърланд. 60-годишният специалист никога не е изпадал от Висшата лига със свой тим и надеждите на президента на Съндърланд Елис Шорт са тази негова серия да продължи и с "черните котки".

Още от Футбол свят

Виж всички