Гледай на живо

Купата отново е "синя": Левски повали ЦСКА, за да се завърне на трона след тригодишно прекъсване

Ивайло Петев за отказа на Гълъбинов, шанса срещу Хърватия и новото лице на България (видео)

Ивайло Петев за отказа на Гълъбинов, шанса срещу Хърватия и новото лице на България (видео)

Националният селекционер Ивайло Петев поведе България към Хърватия, където в 21:45 часа в събота "трикольорите" излизат срещу "шахматистите" в предпоследния си мач от евроквалификациите.

"Довечера на тренировката ще преценяваме за него (б.р. - Георги Миланов), Чочев е извън строя за първия мач", каза Петев.

Треньорът беше попитан дали отказът на Андрей Гълъбинов да играе за националния отбор е повлиял в съблекалнята. "Въобще не предизвиква влияние това нещо. Аз не мога да си го обясня, няма какво да го коментирам", добави селекционерът.

Националите заминават за Хърватска
"Резултатът не е толкова важен. Важно е да покажем характер. Който вземе участие, трябва да покаже характер. Пътят ще е да даваме път на нови момчета, на млади момчета, дано те се представят на ниво. Ще влязат нови хора да играят титуляри.

Шансът ще го оставим на задна страна, важно е да покажем хъс и амбиция, това е най-важното за мен. Шансовете са много по-малки, това до голяма степен ще е плюс за младите момчета, да покажат потенциала си. Хърватите разполагат с доста добри играчи на всеки пост, най-вероятно ще играе Калинич, който за мен е не по-ниска класа от Манджукич", завърши Петев.

ГАЛЕРИЯ ОТ ЗАМИНАВАНЕТО НА НАЦИОНАЛИТЕ ЗА ХЪРВАТИЯ!

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти