МСК "Севлиево" разби конкуренцията на "Горна Росица"

МСК "Севлиево" разби конкуренцията на "Горна Росица"

МСК "Севлиево" спечели първата отборна купа по мотокрос в България при мъжете (класове МХ2 и МХ1), която се проведе на мотополигон "Горна Росица" този уикенд. На домашното трасе състезателите на тима дадоха най-доброто от себе си и оглавиха класирането, оставяйки на второто място и само 2 точки разлика отбора на "Троян Моторспорт 01". Челната тройка допълниха "Панчо Рейсниг Тийм".

При юношите (класове МХ65 и МХ85) победители станаха "Тексим Мотор Спорт", които изпревариха "Мотоспорт Черно море" и "Бяла Рейсинг Тийм". В клас МХ шампион е тимът на "Панчо Рейсинг Тийм", втори се наредиха "АИТ Рейсинг Тийм", а трети станаха МСК "Калабак 1969".
Надпреварата е 7-ми кръг от републиканския шампионат по мотокрос и се провежда в памет на големия приятел на мотоциклетните спортове Йовко Йовков.

Що се отнася до индивидуалното класиране в различните категории, младата надежда на България в клас МХ2 на световния шампионат по мотокрос Майкъл Иванов продължи с отличното си представяне от вчера и пак без проблем разгроми конкуренцията, не само в тази категория, но и в МХ1. В клас МХ2 Майки караше с мотоциклет Husqvarna, а в МХ1 - с Yamaha. Малкото време между отделните класове му позволяваше да смени само мотора и отново заставаше на старт, след което повеждаше след първия завой и не позволяваше да бъде изпреварен до края.

Втори в клас МХ2 на "Горна Росица" стана надеждата на България в европейския шампионат по мотокрос Иван Петров (KTM). В първия манш той падна на старта и трябваше да наваксва от последна позиция. Състезателят на МСК "Севлиево" обаче също показа завидна форма, като успя да изпревари повече от 10 състезатели преди него и да се добере до третото място. Във втория манш той помогна на тима да спечели отборната купа, нареждайки се на втора позиция и добавяйки 42 точки към актива си за крайното класиране. След здрава битка с Петров във втория манш и резултат 2-3 подиума допълни съотборникът му Хакан Халми (КТМ).

С резултат 3-2 в двата манша днес и актив от 42 точки Николай Йовчев ("Несебър мото", Honda) се нареди на второто място в клас МХ1, а на третото място на стълбичката за награждаването се качи Тодор Тотев ("Литекс Ловеч Моторспорт", Honda), който събра същия брой точки.
В клас МХ65 Кристиян Иванов ("Тексим Моторспорт", КТМ) спечели безапелационно двата манша и добави 50 точки към актива си за генералното класиране. С две втори места втори завърши Димитър Грозданов (МХ "Рейсинг Симитли", КТМ), а с резултат 4-3 в двете неделни състезания и 38 точки трети се класира Християн Даков ("Левски МХ Груп", КТМ).

В Клас МХ85 Алекс Димитров ("Мотоспорт Варна", КТМ) поведе след старта на първия манш и след интересна битка с основния си съперник Жулиян Георгиев ("Моторейсинг Варна", КТМ) пресече първи финалната линия. Скъсана верига на мотора във втория манш обаче не позволи на Димитров да завърши и той остана на 6-то място в общото подреждане, а победата с 47 точки взе Георгиев. С две трети места втори за кръга се нареди Виктор Касабов ("Левски МХ Груп", КТМ), а подиума с 36 точки актив допълни Румен Мирчев ("Калабак 1969", КТМ).

В МХ Мартин Тодоров Мартин Тодоров ("Калабак 1969", Yamaha) беше отново безкомпромисен и с пълен актив от 50 точки спечели победата и в Гран при Севлиево, след него в класирането останаха Веселин Малинов с 44 точки ("Панчо Рейсинг Тийм", Kawasaki) и Атанас Петров ("АИТ Рейсинг Тийм", КТМ) с 34 точки.

Следващият 8-ми кръг от републиканския шампионат по мотокрос ще бъде идния уикенд на мотополигон "Бършен", Сливен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти