Ван Гаал даде своя отговор за Педро и защити Уудуърд

Ван Гаал даде своя отговор за Педро и защити Уудуърд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал отказа да приеме обвиненията, че "червените дяволи" са претърпели провал при осъществяването на трансфера на Педро Родригес, който вчера стана играч на Челси. Според холандеца историята със сигурния трансфер на бившия нападател на Барселона на "Олд Трафорд" е преувеличена от медиите и самият мениджър никога не е казвал, че въпросният футболист ще премине в Манчестър Юнайтед, а само, че профилът на играча отговаря на стила на отбора. Ван Гаал защити и Ед Уудуърд, който бе посочен като основен виновник за пропадналия трансфер.

"Имам отговорност да защитавам интересите на клуба и играчите си, така че не мога да говоря много по този въпрос. Когато ме попитахте дали Педро отговаря на нужния профил, не можех да излъжа и казах "да". Но аз никога не съм казвал, че имам интерес към този играч. Това е разликата. Вие, медиите, казахте останалото. Аз само отговорих на въпроса. Това, което пишеше във вестниците, не бе вярно. Само самите играчи и клубовете знаят истината.

Барселона също защитава своите интереси и от това, което прочетох, те обявиха, че не искат да се разделят с играча. Може би трябва да ги попитате как се е случило това. Не искам да ви разкривам своята стратегия за футболистите.

Никой не бива да се съмнява в Ед Уудуърд. Струва ми се, че искате да ни отдалечите един от друг. Няма как да стане, защото той ежедневно ме информира за всичко и аз му имам пълно доверие. Не мисля, че критиците трябва да се съмняват в него, защото той е доказал в продължение на много години, че е точният човек за тази работа", заяви Ван Гаал.

Запитан има ли развитие около евентуалния трансфер на Садио Мане от Саутхамптън, холандецът отговори, че не може да се меси в това и този въпрос трябва да бъде зададен на Ед Уудуърд.

Още от Футбол свят

Виж всички