Ето кой може да върне Арда на Атлетико

Ето кой може да върне Арда на Атлетико

Обявяването на трансфера на Арда Туран даде повод за полемика между двама от кандидатите за президентския пост в Барселона. В момента клубът е без бос, като такъв ще бъде избран на 18 юли. В тази връзка привличането на турчина е с условието, че новият президент може да наложи вето върху сделката и играчът да бъде върнат на Атлетико Мадрид.

Това евентуално може да стори Агусти Бенедито, поне според твърденията на Джосеп Мария Бартомеу. Досегашният началник на "Камп Ноу" пусна съобщение в "Туитър", гласящо, че един от кандидатите за президент има различни идеи спрямо Арда, което било липса на доверие в избора на треньора Луис Енрике. Бартомеу не посочи кого точно визира, но малко след това Агусти Бенедито отговори с "Бартомеу, ако искаш дебат, можем да направим такъв", намеквайки също така за отказа за последния засега президент да участва в открита дискусия с конкурентите си.

Бенедито вече обяви, че за него приоритет е привличането на Марко Верати от Пари Сен Жермен - нещо, което заложи в своята кампания и друг от кандидатите - Тони Фрейкса.

Посдледният кандидат за изборите е добре познатият Жоан Лапорта. Засега той по-скоро лансира възможността да върне в Барселона Джосеп Гуардиола, но не веднага.

Още от Футбол свят

Виж всички