Италианският треньор няма да се завърне в Левски

Италианският треньор няма да се завърне в Левски

Ръководството на Левски се размина с италиански треньор. Кондиционен специалист от Апенините се очакваше да започне работа със "сините" на лагера в Боровец. Той пристигна в България и дори тренира юношите на тима пред Георги Иванов-Гонзо, след което двете страни се договориха за условията. При прибирането си в Италия обаче се оказало, че специалистът, който е на 38 години и предимно е работил за отбори от Трета дивизия, няма да може да се върне в България. Причината е семеен проблем, който не му позволява да се отдели от семейството и така са се променили плановете му, които били да започне работа при 26-кратните шампиони.

Италианецът е бил предложен от своя сънародник Роко Перота, който стана известен у нас с работата си в ЦСКА, а сега е в националния тим на България. Иво Тонев и Гонзо лично потърсили Роко за съвет кой негов колега могат да доведат на "Георги Аспарухов".

На "Герена" по никакъв начин не са снели доверието си от кондиционния специалист Ясен Екимов, но искат и още един човек да помогне в подготвителния период. Точно за целта трябваше да дойде италианецът, който първоначално бе ангажиран само за подготовката, а след това двете страни щяха да видят дали да продължат да работят заедно.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти