Гледай на живо

Евро 2020: Нидерландия - Украйна 3:2

Петър Петров стартира в Гран при на Германия от 11-о място

Петър Петров стартира в Гран при на Германия от 11-о място

Българският състезател Петър Петров (Kawasaki Racing Team) ще стартира този уикенд в Гран при на Германия - десети кръг от световния шампионат по мотокрос. Преди утрешните квалификации той се намира на 11-та позиция във временното класиране на клас МХ2 с актив от 176 точки. Състезанието ще бъде проведено на легендарното трасе "Толкесел" в Тойчентал, а от отбора на българския талант заявиха, че всичко е наред и са напълно готови за още една атака на челната десетка. При добро представяне от страна на Петров в неделя той спокойно може да излезе още по-напред в класирането.

Лидер при 250-кубиковите мотоциклети до момента е Джефри Херлингс (KTM), който с актив от 398 точки убедително води пред Валентин Жилот (Yamaha). Французинът има 259 точки. С равен брой точки с Жилот, но на трето място, е латвиецът Паулс Йонас (KTM).

В Тойчентал ще кара и друг обещаващ български талант - Майкъл Иванов (Husqvarna). Той е 37-и в генералното класиране с актив от шест точки.

В клас МХGP челната тройка продължават да окупират Макс Нагл (Husqvarna, 360 точки), Антонио Кайроли (КТМ, 330 точки) и Ромен Февр (Yamaha, 322 точки).

Още от Моторни спортове

Виж всички