Оборище (Панагюрище) започна подготовка за първия си сезон в професионалния футбол

Оборище (Панагюрище) започна подготовка за първия си сезон в професионалния футбол

Отборът на ФК Оборище (Панагюрище) проведе днес първата си тренировка под ръководството на новия старши треньор Танчо Калпаков. Футболистите излязоха в 17.30 на стадион "Орчо Войвода" пред погледите на около 50 зрители, дошли да пожелаят успех на любимците си в първия им сезон в професионалния футбол. Стана ясно, че асистент на Калпаков ще бъде Стойчо Драмов, който последно работеше в Пирин (Гоце Делчев).

От отбора, завоювал мястото в "Б" група, остават вратарите Ивайло Яначков и Кръстьо Кръстев, защитниците Ели Маркес, Георги Иванов и Кристиян Узунов, халфовете Красимир Здравков, Никола Иванов и Георги Нетов, както и нападателите Обаси Окечукво – Окей, и Владимир Каптиев. На терена днес излязоха и юношите на тима Стойно Солаков, Благой Господинов и Георги Георгиев.

В тренировката днес се включиха още Ахмед Адемов и Христо Гоговски от Пирин (Гоце Делчев), Костадин Кабранов и Илия Тафров от Беласица (Петрич), Мартин Василев и Владимир Бахъров от Витоша (Бистрица) и Тони Стоичков от ЦСКА. От щаба на клуба съобщиха, че селекцията все още не е завършила.

Днес първият професионален договор в историята на ФК Оборище бе подписан с вратаря Ивайло Яначков. До 1 юли тренировките ще се провеждат в Панагюрище. От началото на следващия месец играчите ще заминат на подготвителен лагер в Банско.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти