Ботев Пд дължи концесионно възнаграждение от 31 000 лева

Ботев Пд дължи концесионно възнаграждение от 31 000 лева

Ботев (Пловдив) не е платил дължимата за 2014 година на община Пловдив сума за концесията на клубния стадион "Христо Ботев" в размер на 31 000 лева. Това сочи доклада на кмета на града Иван Тотев за изпълнението на концесионните договори на местната управа за миналата година. Докладът ще бъде представен на общинските съветници на сесията им на 18 юни, четвъртък.

В резултат на кризата и фалита на Корпоративна търговска банка и оттеглянето на Цветан Василев от собствеността и управлението на ФК Ботев спря и изграждането на спортния комплекс "Христо Ботев". Според подписания с общината договор за концесията, в модернизацията на стадиона трябва да бъдат инвестирани минимум 14 450 000 лева. Обектът трябва да бъде готов до 13 февруари 2018 година. Дотогава договорът с инвеститора не може да бъде прекратен. За неплащането навреме на дължимите 31 000 лева Ботев ще дължи и лихви.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти