Локо (Сф) внесе молба в БФС с куп документи

Локо (Сф) внесе молба в БФС с куп документи
Oт ръководството на Локомотив (София) направиха всичко възможно, за да успеят да хванат последния влак за следващия сезон в “А” група. Лишеният от лиценз “железничарски” клуб внесе чрез адвоката си Михаил Михайлов молба до изпълкома на БФС с входящ №601. Тя е придружена с подробен набор от документи за финансовото му състояние и извършени дейности по изискване на футболната ни централа. Има и становище на самия клуб за възможността да играе в елита при дадената ситуация, съобщава "24 часа".

От "Надежда" са внесли междинен финансов отчет до 10 юни 2015 г., направен от независим одитор. Без да изразяваме резерви, обръщаме внимание, че дружеството е с отрицателна стойност на собствен капитал. Независимо от това в резултат на реализираната печалба капиталната структура и финансовите показатели започват да се подобряват, се казва в заключението му.

"Железничарите" внесоха още доклад за задълженията на другите клубове, както и документи с проверка на прогнозни финансови информации и персонални и данъчно-осигурителни задължения за техния. В комплекта на Локо влизат също целият счетоводно-документален баланс до 10 юни и справка за активи и пасиви.

Следващият документ е платежно нареждане за внесена сума в НАП чрез публичен изпълнител в лицето на Раиса Генова. Именно дългът от малко над милион лева е големият проблем на локомотивци за лиценза. Затова освен платежното на изпълкома е представен и погасителен план. Последният документ е за изплащане на разсрочени задължения към бивши служители.

В молбата на Локо за възстановяване на отбора в елита се казва, че изпълнението на въпросните задължения ще се извърши най-вече чрез лични средства на собственика на клуба Николай Гигов, а малък дял ще имат и парите от тв приходи. Бизнесменът имал възможност и желание да даде подобна гаранция. Заседанието на изпълкома, на който ще се разглежда и случаят с ЦСКА, ще се проведе в четвъртък. Негативно за Локо решение може да доведе до оттегляне на Гигов. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти