Бербо пише книга, разкрива детайли около трансфера в Юнайтед и Сър Алекс

Бербо пише книга, разкрива детайли около трансфера в Юнайтед и Сър Алекс

Детайли около рекордния по това време трансфер на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед през лятото на 2008 година ще бъдат разкрити в книгата, която той се кани да напише. В последната част от обширното си интерю пред "24 часа" Бербо призна, че не е очаквал да прочете в автобиографията на Сър Алекс обяснение защо е бил оставен извън групата за финала в Шампионската лига през май 2011. Митко, който тъкмо бе станал голмайстор на Висшата лига, изненадващо бе заменен от дълбоката резерва Майкъл Оуен на скамейката, а малко по-късно "червените дяволи" загубиха с 1:3 от Барселона.

"Четох автобиографията на Алекс Фъргюсън още когато излезе. В интерес на истината "привличането на Бербатов наистина си беше яростна битка", както пише самият той в нея. Защото Тотнъм не искаше да ме пусне лесно. Подробности около трансфера обаче ще бъдат разказани един ден в книгата ми. Опитвам се да я сглобя, но все не ми остава достатъчно време да работя по нея. Обобщено, наистина си беше битка. И хората, които бяха замесени в нея, знаят, че е така. Но със сигурност и при други футболисти е било така", коментира рекордния си трансфер на стойност 30,75 млн. паунда в Манчестър Юнайтед Митко.

"Абсолютно всеки футболист, който е играл под ръководството на Сър Алекс, дали се е надявал, дали се е чудил, но вероятно е отварял книгата, за да види има ли нещо и за него. Но Фъргюсън е наблегнал на по-известните имена, с които е работил. Това е и част от стратегията за по-добри продажби на книгата. Но моето име беше споменато - както го е написал, така го е видял. То не беше и толкова много. Честно, не съм очаквал да видя някакво обяснение за оставянето ми извън групата за финала в Шампионската лига през 2011 година. Ако е имало нещо да ми се каже, сигурно щеше да се случи лице в лице", връща се назад в годините Бербатов.

"Имам носталгия по Юнайтед, разбира се. Върхът в кариерата ми. Продължавам да съм фен на "червените дяволи", гледам всички техни мачове. Имам и доста фланелки - шампионските, голмайсторските, пазя си и анцузите. Това е прекрасна част от живота ми, която не може да се изтрие", каза още двукратният шампион на Англия и голмайстор на Висшата лига през сезон 2010/2011.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти