Първият спонсор донесе 300 000 лева на Левски

Първият спонсор донесе 300 000 лева на Левски

Първият нов спонсор на Левски донесе вече 300 000 лева на 26-кратните шампион, научи Sportal.bg. Те идват от договора с мобилния оператор "Виваком", след който "сините" прекъсват близо 20-годишно сътрудничество с "Мтел". Иво Тонев разчита на няколко фирми, които да гарантират спонсорирането за сезон 2014/2015 година. За съжаление на "сините" клубът няма да получи един милион лева, както се надяваха Тонев и Константин Баждеков, а само 300 000 лева.

Това е сумата за едва два месеца от новия бюджет на столичани, като заплати само към първия отбор. През последните два сезона от завръщането на Иванов, "сините" намалиха на 50% бюджета на заплати преди година, а сега с още милион евро. През сезон 2013/2014 година на месец футболистите взимаха общо 420 000 лева.

Иво Тонев разкри тревожни подробности за финансовото състояние на Левски Следващите седмици се очакват още няколко родни фирми да подпишат договори с Левски, но трудно ще влязат сериозни суми. Това е нещо, което няма как да не притеснява Тонев и Гонзо, тъй като заплатите на сегашните играчи се намаляват и тяхното бъдеще на "Георги Аспарухов" не е сигурно. Освен това евентуалните нови играчи трябва да се съгласяват на много по-ниски заплати от даваните през последното десетилетие на "Герена", което разбира се означава и много по-малка класа.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти