Защо Левски смени Стойчо Стоев с Люпко Петрович - ето обяснението на Иво Тонев (видео)

Защо Левски смени Стойчо Стоев с Люпко Петрович - ето обяснението на Иво Тонев (видео)

Един от мажоритарните акционери в Левски и председател на УС на клуба - Иво Тонев, говори пред телевизията на сините, където обясни защо Стойчо Стоев бе заменен с Люпко Петрович.

"Това, което трябва да се знае, е, че Левски не е на нас като мажоритарни акционери, на НКП, "Тръст синя България". Левски е на всички. И решенията  не се взимат нито от нас, нито от Тръста, нито от НКП. Решенията се взимат от всички в УС. Решението за Стойчо да му се прекрати договора бе взето с единодушие, а също така с единодушие бе и назначението на Люпко Петрович за треньор на Левски.

Промяната е направена с цел да бъде развит нашият отбор - да има много по-голямо самочувствие, да бъде доразвит стила на игра, който беше изграден от Стойчо Стоев. Тук е моментът да изкажа своята благодарност към него. Премина през трудни моменти, но заедно със спортния директор успяха да се справят. Но категоричното мнение на целия УС е, че от тук нататък трябва да търсим по-добро развитие, допълнително надграждане към това, което беше направено през тази една година и по тази причина се спряхме на Люпко Петрович. Човек с изключителен опит, постигнал успехи с различни отбори, включително и с Левски. Тази промяна е направена за по-добро бъдеще на Левски и очаквам да бъде подкрепена от всички. Изискванията към Люпко Петрович са ясни - титла, купа на България, максимално добро представяне в Европа, но и нещо много важно, което не трябва да минава на втори план - да развие младите ни футболисти - български и чужди, и ние имаме желание да развиваме собствени кадри, добри треньори, на които да разчитаме. Нашите очаквания към него са свързани и с това. Нашите фенове трябва да оценят неговата работа в зависимост от резултатите, а не на подмятанията на различни хора, които гравитират и се стремят да всяват смут не от вчера, а няма да спрат и до утре", обясни Иво Тонев, който продължи:

"Бих желал да информирам синята общност какво обсъждахме на последния Управителен съвт. На първо място тримата мажоритарни акционери в ПФК Левски поехме ангажимент до 30 юни да бъде предложен на УС бюджет за следващата година, който да бъде одобрен. Знаете, че бяха презентирани екипите за следващата година, идеята е много добра и би трябвало да бъде оценена от всички останали.

Бяха обсъдени и отношенията вътре в УС между нас като членове, като хора, които работим и се стараем да даваме адекватни и разумни решения за бъдещето на Левски.

Повече от една година Левски се управлява по един абсолютно нов начин за футбола в България. Част от УС са фенски организации. Всички считаме, че това е правилният модел за управление.

Не се взимат лесно решения в УС, водят се много сериозни спорове. За Стойчо Стоев се водеха дълги разговори и бяха изказани много мнения. Но няма да си позволя да изнасям информация от разговорите и по какъв начин са минали дискусиите.

Предстои ни една година, в която всички искаме да станем шампиони, да постигнем сериозен успех, да се представим добре и в европейските турнири. Това ще е година, която няма да бъде лесна за никой. Ще успеем, ако бъдем единни. Левски е силен, когато е единен", завърши Иво Тонев своя монолог пред телевизията на Левски.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти