Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: Локомотив (Пловдив) II - Ботев (Пловдив) II - 1:0

Неймар влезе в Англия без паспорт

Неймар влезе в Англия без паспорт

Бразилската суперзвезда Неймар успя да влезе във Великобритания без паспорт. Нападателят на Барселона кацнал на летище "Лутън" във вторник, но бил спрян от имиграционните власти, тъй като не успял да им покаже свой паспорт. Свидетелет на случката разказа пред "Сън", че Неймар, който получава 8,2 млн. за година, обяснил на граничните служители, че пристига в Лондон за важна среща. Те от своя страна били толкова впечатлени, че го виждат, че няколко минути по-късно му позволили да премине през бариерата.

"Мисля, че служителите на летището бяха напълно запленени, заяви източникът. - Не всеки ден те имат шанса да се докоснат до един от най-известните футболисти в света. Ако Неймар не беше такава знаменитост, той дори не би успял да напусне Испания без паспорт, камо ли да кацне на "Лутън"."

По-късно футболистът бил забелязан в универсалния магазин Селфридж на лондонската "Оксфорд стрийт", където участвал в промоция на модния бранд Replay. Освен него на рекламното събитие присъствали още рапърът Професор Грийн и топманекенката Дейзи Лоу.На въпрос как човек без документи може да влезе на територията на Обединеното кралство, говорител на вътрешното министерство отговори, че не е в състояние да коментира индивидуални случаи. "При изключителни обстоятелства гражданин на страна извън Европейския съюз може да получи разрешение да влезе във Великобритания без паспорт, след като бъде доказана неговата самоличност", добави той. В случая Неймар показал документ за пребиваване в Испания, който се оказал ключът към успешното му преминаване на граничния контрол.

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички